Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Terveysaseman vaihtaminen mahdollista kerran vuodessa – terveysasema määritetty lähtökohtaisesti asuinalueen mukaan

Terveysaseman vaihtaminen mahdollista kerran vuodessa

– terveysasema määritetty lähtökohtaisesti asuinalueen mukaan

Valinnan vapaus oman terveysaseman suhteen on aiheuttanut kyselyitä siitä, mitä terveysaseman vaihtaminen käytännössä tarkoittaa. Kaikille kaupungin asukkaille on määritetty lähtökohtaisesti asuinalueensa mukaan oma terveysasemansa, jolle hoitoon tulee pääasiassa hakeutua. Potilaalla on kuitenkin lain mukaan oikeus valita jokin toinen terveysasema kerran vuodessa hoitopaikakseen. Mikäli potilas haluaa tehdä vaihdon, tulee hänen tehdä siirtoilmoitus siirtoilmoituslomakkeella.

Siirron jälkeen potilaan tulee hakeutua pääasiassa uudelle omalle terveysasemalleen hoitoon kaikissa tilanteissa. Lain mukaan potilas voi olla vain yhden terveysaseman asiakas kerrallaan ja siirron voi tehdä vain kerran vuodessa. Terveysaseman valinnan vapaus ei siis tarkoita, että terveysasemaa voisi vaihtaa milloin tahansa äkillisesti. Valinnanvapaus ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskelijaterveydenhuoltoa, pitkäaikaista laitoshoitoa, kotisairaanhoitoa eikä työterveyshuoltoa. Kiireellisissä tapauksissa henkilö voi edelleen käyttää minkä tahansa paikkakunnan terveyspalveluja.

Asiakkaat pyritään lähtökohtaisesti ohjaamaan hoitoon omille terveysasemilleen, mikäli vaiva ei lääketieteellisesti edellytä välitöntä ensiapua. Jyväskylän kaupungin nettisivuilla on asiaan liittyvää tietoa ja siirtoilmoituslomake saatavilla http://www.jyvaskyla.fi/sote/asiakkaan_oikeudet/terveysaseman_vaihto.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 014 266 3210

4.8.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje