Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Säynätsalon lääkäripalvelut pysyvät Kyllössä toistaiseksi

Säynätsalon lääkäripalvelut pysyvät Kyllössä toistaiseksi

Säynätsalon terveysasema jatkaa toimintaansa kesäsulkujen jälkeen hoitajavetoisesti. Säynätsalon potilaiden lääkärityö hoidetaan 1.8.2015 alkaen pääosin Kyllössä. Poikkeuksena ovat neuvola- ja kouluterveydenhuollon lääkäripalvelut, jotka järjestetään Säynätsalon terveysasemalla. Lääkäreiden rekrytointia Säynätsalon terveysasemalle toteutetaan, jotta kahden lääkärin työpanos saataisiin palautettua ennalleen. Säynätsaloon jää yksi kokoaikainen sairaanhoitaja, yksi osa-aikainen sairaanhoitaja ja lähi-/perushoitaja. Tämän lisäksi yksi sairaanhoitaja siirtyy Kyllöön. Sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee ainoastaan varaamalla ajan etukäteen.

Sairaanhoitajat vetovastuussa terveysasemalla

Säynätsalon terveysasemalla toimivien sairaanhoitajan toimenkuvaan kuuluu muun muassa erilaiset pistokset, ompeleiden poistot, korvahuuhtelut ja aikuisväestön rokotukset. Sairaanhoitajat vastaavat myös alueen väestön pitkäaikaisten haavojen hoidon toteutuksesta terveysaseman tiloissa.

Sairaanhoitajat vastaavat myös tiettyjen potilasryhmien, kuten astmaa ja kohonnutta verenpainetta sairastavien ohjauksesta ja neuvonnasta. Terveysasemalla hoidetaan myös lyhyet sairausloma-asiat, kuten vanhempien sairaslomatodistukset lapsen ollessa sairaana.

Reseptejä sairaanhoitajat eivät uusi Säynätsalon terveysasemalla. Säännöllisesti käytettävien lääkkeiden sähköiseen muotoon muutettuja reseptejä (eReseptit) voi uusia kuitenkin apteekkien kautta tai soittamalla terveysaseman ajanvarausnumeroon iltapäivisin. Sähköisen reseptin uusintapyynnön voi myös kätevästi tehdä verkossa osoitteessa www.hyvis.fi/keski-suomi.fi >> JYTE yhteydenottolomakkeet. Myös verikoevastauksia ja muita hoitoon liittyviä kysymyksiä voi laittaa verkossa yhteydenottolomakkeen kautta.

Lisätietoja: palvelujohtaja Pertti Peltonen, p. 0142662166
palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 014 266 3210
apulaisylilääkäri Jari Nojonen, p. 0142662762

4.8.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje