Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Haluaisitko kaveriksi maahanmuuttajalle? – Kotokaverikoulutus alkaa syyskuussa Jyväskylässä

Haluaisitko kaveriksi maahanmuuttajalle?

– Kotokaverikoulutus alkaa syyskuussa Jyväskylässä

Jyväskylässä käynnistyy syyskuussa 2015 kotokaverikoulutus, jonka käytyä voi aloittaa toiminnan maahanmuuttajan kaverina. Kotokaveri on aikuinen vapaaehtoinen, joka tutustuttaa maahanmuuttajaa uuteen kotimaahan ja kaupunkiin. Kotokaveri toimii pääsääntöisesti pakolaistaustaisten, yli vuoden Suomessa olleiden maahanmuuttajien kanssa. Tavoitteena on tehdä tutuksi Jyväskylää, omaa asuinaluetta ja suomalaista kulttuuria. Kotokaveri toimii yhden henkilön tai yhden perheen kaverina.

- Uutena vieraassa ympäristössä voi olla yksinäistä ja vaikea tutustua omaan kaupunkiin. Kaverin kanssa on helpompi lähteä tutustumaan ympäristöön, ihmisiin ja harrastuksiin, kertoo Margarita Goda-Savolainen kotoutumispalveluista.

Toiminta on vastavuoroista ja myös kotokaverilla on tilaisuus nähdä omaa kulttuuria uudesta näkökulmasta ja päästä tutustumaan itselleen uuteen kulttuuriin.

Koulutukseen ilmoittautuminen 9.9. mennessä

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään 18 vuoden ikää sekä valmiutta sitoutua toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi. Kurssille mahtuu mukaan 12 osallistujaa. Tällä hetkellä Jyväskylässä on noin 20 aktiivista kotokaveria.

Kotokaverikoulutus alkaa 16.9. sisältäen neljä koulutuskertaa peräkkäisinä keskiviikkoiltoina. Koulutuksen jälkeen toimintaan sitoutuvat vapaaehtoiset tutustutetaan omaan kaveriin. Vapaaehtoisille on toiminnan aikana myös yhteinen tapaaminen.

Koulutuksen järjestävät Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelut ja Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari.

Ilmoittautumiset sähköpostitse 9.9.2015 mennessä sirpa.kauranen@jkl.fi ja margarita.goda-savolainen@jkl.fi

Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Margarita Goda-Savolainen, p. 014 266 3432
Sosiaaliohjaaja Sirpa Kauranen, p. 014 266 3428

27.7.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje