Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Neste Oil Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 24.7.–3.8.2015

Neste Oil Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 24.7.–3.8.2015

Jyväskylässä 30.7.–2.8. järjestettävä Neste Oil Ralli näkyy ja vaikuttaa jälleen kaupungin katuliikenteessä. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon liikenteeseen.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Lutakossa 24.7.–3.8. Harjun erikoiskoe puolestaan aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen 30.7. kello 12.00–31.7 kello 24.00.

Reaaliaikaista tietoa liikenteen sujuvuudesta Keski-Suomen teillä välittävät eri tiedotusvälineet, kuten Ralliradio Yle Keski-Suomen taajuuksilla 99,3 (Jyväskylä) ja 97,0 (Pihtipudas), sekä liikennevirasto.

Vältä parkkisakot pysäköimällä vain merkityille P-paikoille ja -alueille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla.

Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa. Näin välttyy parhaiten turhilta pysäköintivirhemaksujen aiheuttamilta harmituksilta.

Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä, sillä Lutakossa ei ole rallin aikana pysäköintitilaa muualla kuin Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa.


Lutakon huoltoalue 24.7.–3.8.

Lutakon huoltoalue sijaitsee Jyväskylän Paviljongin ja sataman alueella kaupungin keskustan ja Matkakeskuksen tuntumassa.

Sulkuajat ja rajoitukset

Paviljongin alue
Alue on suljettuna perjantaista 24.7. kello 7.00:sta maanantaihin 3.8. kello 21.00:aan. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaista 27.7. kello 7.00 alkaen maanantaihin 3.8. kello 9.00 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huolto- ja tontille ajo sallitaan.

Sataman alue
Satamakadun pysäköintialue on suljettuna maanantaista 27.7. kello 8.00 alkaen maanantaihin 3.8. kello 22.00 saakka. Satamankärjen pysäköintikäytössä oleva hiekkakenttä suljetaan liikenteeltä keskiviikkona 29.7. kello 8.00 alkaen ja se on suljettuna maanantaihin 3.8. kello 21.00:een saakka.


Liikennejärjestelyt

Linja-autoliikenne
Satamakadun varrella oleva linja-autopysäkki (Satama 1) on poissa käytöstä 24.7. kello 7.00–3.8. kello 21.00. Satamakadulle asetetaan korvaava pysäkki. Muuten linja-autoliikenne Lutakon alueella toimii normaalisti ilman muutoksia.

Jalankulku- ja pyöräliikenne
Jalankulku- ja pyöräliikenne toimii pääosin normaalisti lukuun ottamatta Satamakadun vieressä kulkevien kevyen liikenteen väylien sulkemista. Myös Schaumanin puistotien kevyen liikenteen väylä Satamakadun sekä Uno Savolan kadun välillä suljetaan ja sen käyttäjät ohjataan sulkuaikana Schaumanin puistotien itäiselle jalankulku- ja pyörätielle.

Pysäköinti
Lutakon ja sataman alueella ei ole pysäköintipaikkoja ralliyleisölle lukuun ottamatta Lutakonaukion alla sijaitsevaa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallia, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Jyväskylän keskustan pysäköintitalot ja -paikat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti ja liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois pakkosiirroin.

Jyväskylän keskustan pysäköintipaikat ja -talot: http://kartta.jkl.fi/docs/Liikennekartta.pdf

Taksiasemat
Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 24.7.–3.8. Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema, jonne on lyhyt matka ratapihan ylittävää kävelysiltaa pitkin.

Kartta: Lutakon alueen liikennejärjestelyt Neste Oil Rallin aikana


Harjun erikoiskoe 30.7. ja 31.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta torstaina 30.7. kello 12.00–perjantaina 31.7. kello 24.00.

Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan liikenteeltä 27.7. kello 21.00–2.8. kello 15.00. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Sepänkadun pysäköintialue on osittain tai kokonaan suljettu 24.7. kello 8.00–4.8. kello 18.00. Pysäköintialueella on pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille muuna aikana paitsi keskiviikkona 29.7. kello 21.00–perjantaina 31.7. kello 24.00, jolloin pysäköintialue on kokonaan suljettu.

Sulkuajat ja rajoitukset

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyelle liikenteelle järjestetään tilapäinen suojatie Voionmaankadulle ja kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajaminen ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Liikenne suljetaan erikoiskokeiden aikana seuraavilta kaduilta torstaina 30.7. kello 12.00–perjantai 31.7. kello 24.00:
- Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus.
- Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
- Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
- Pitkäkatu 39-67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
- Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
- Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 31.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:
- Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Liikenteelle avataan ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
- Cygnaeuksenkatu
- Sepänkatu
- Pitkäkatu
- Kortesuonkatu

Kortesuonkadun suljettavalta osuudelta kielletään pysäköinti 28.7.–3.8. välisenä aikana.

Liikennejärjestelyt

Pysäköinti
Yleisön pysäköinti tapahtuu Hippoksen pysäköintialueella. Myös keskustan pysäköintitalot ja -paikat ovat käytettävissä.

Joukkoliikenne
Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit
Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät
Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintitilaa Yrjönkadun ja Sepänkadun risteyksessä olevalta pysäköintialueelta.
Moottoripyörille on varattu pysäköintitilaa Kauppatorin torialueelta. Pysäköinti on sallittu 30.7. ja 31.7. kello 16.00–24.00 ainoastaan kilpailun järjestäjän moottoripyöräluvilla (biker’s pass) liikkuville. Pysäköinti tapahtuu vapailla toripaikoilla.

Kartta: Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyt Neste Oil Rallin aikana


Lisätietoja:
- liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, p. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jkl.fi
- liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, p. 014 266 5122, janne.holtta[at]jkl.fi (poissa 26.7. saakka)
- http://www.nesteoilrallyfinland.fi/

10.7.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje