Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Korpilahden ja Tikkakosken avosairaanhoidon palveluiden kilpailutus on ratkennut

Korpilahden ja Tikkakosken avosairaanhoidon palveluiden kilpailutus on ratkennut
- Palveluiden saatavuus paranee

Jyväskylän kaupunki on kilpailuttanut Tikkakosken ja Korpilahden terveysasemien avosairaanhoidon palvelut. Kilpailutus suoritettiin käyttäen neuvottelumenettelyä, johon osallistuivat Attendo Terveyspalvelut Oy ja Mediverkko Terveyspalvelut Oy. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti Mediverkko Terveyspalvelut Oy, joka valittiin tuottamaan Korpilahden ja Tikkakosken alueiden asukkaiden avosairaanhoidon palvelut.

Lääkärien ja sairaanhoitajien palvelut uuden palveluntuottajan voimin käynnistyvät Korpilahdella 1.9.2015 ja Tikkakoskella 1.10.2015. Elokuun ajan Korpilahden terveysasema toimii hoitajavetoisesti ja lääkäripalvelut tuotetaan Muuramen terveysasemalla. Tikkakosken terveysaseman terveyspalvelut tuotetaan Palokan terveysasemalla syyskuun loppuun asti.

Avosairaanhoidon palveluihin luetaan terveysasemien lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanottotoiminta. Lisäksi avosairaanhoidon lääkärityöhön kuuluu myös työskentely alueen neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa ja kotisairaanhoidossa. Terveysasemilla neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon terveydenhoitajatyö, sekä kuntoutus- ja terapiapalvelut ja suun terveydenhuollon palvelut säilyvät kaupungin omana toimintana.

Kilpailutus perustuu perusturvalautakunnan joulukuussa 2014 tekemään päätökseen siitä, että Tikkakosken ja Korpilahden lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanottotoiminta kilpailutetaan palveluiden turvaamiseksi. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo neljän vuoden sopimuskaudella on laskennallisesti noin viisi miljoonaa euroa. Hankittavien palveluiden arvo vastaa Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveysasemien keskimääräisiä tuotantokustannuksia per asukas (€/ asukas). Sopimus tehdään määräaikaisena neljäksi vuodeksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana yhdeksän kuukauden irtisanomisajalla.

Palveluiden saatavuus paranee uuden palveluntuottajan myötä

Kilpailutuksen myötä lääkäripalvelut palautuvat takaisin Tikkakoskelle ja molemmilla terveysasemilla palveluiden saatavuus paranee. Palveluntuottaja on esimerkiksi velvoitettu laajentamaan palveluiden saatavuutta, mikäli jonotusaika lääkärille kiireettömään hoitoon on yli 28 päivää tai hoitajalle yli 14 päivää. Palveluiden saatavuutta voidaan parantaa esimerkiksi iltavastaanottojen avulla.
Toimintaa ohjaavat laatukriteerit, jotka on määritelty jo kilpailutusvaiheessa. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin elokuun aikana.

Lisätietoja: vs palvelupäällikkö Anne Kirmanen, p. 014 336 6091 ja hankinta-asiantuntija Janne Väisänen, p. 014 2661656

9.7.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje