Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä on the Move: Jyväskylä liikunnan ja urheilun tähtikaupunki

Jyväskylä on the Move: Jyväskylä liikunnan ja urheilun tähtikaupunki

Jyväskylä on the Move – Jyväskylä liikuttaa -seminaari järjestettiin osana Jyväskylän Kesän avajaispäivää tiistaina 7. 7.2015 Agorassa. Seminaarissa keskusteltiin Jyväskylästä vahvana liikunnan ja urheilun kaupunkina. Seminaari toteutettiin leppoisassa hengessä niin, että liikunnan ja urheilun asiantuntijat alustivat keskustelua omilla puheenvuoroillaan, ja yleisö sai vuoron esittää kysymyksiä tilaisuuden lopuksi.

Asiantuntijoina seminaarissa toimivat liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaani, terveyskasvatuksen professori Lasse Kannas, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, KIHUn johtaja ja Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön osaamiskeskuksen vetäjä Sami Kalaja sekä opettaja, oppikirjan tekijä ja liikunta-alan yrittäjä Jukka Porevirta. Tilaisuuden juonsi Keskisuomalaisen toimittaja Shahin Doagu.

Seminaarin puheenvuorollaan avannut Kannas totesi, ettei Jyväskylää turhaan kutsuta liikuntaosaamisen piilaaksoksi, sillä kaupungissa on runsaasti liikunta-alan asiantuntijoita ja toimijoita. Kannas nosti esiin myös liikunnan merkityksen kansantaloudelle ja kannusti ryhtymään tärkeisiin liikuntaa koskeviin panostuksiin.

Karimäki puolestaan rakensi puheenvuoronsa nuorten maksuttoman LiikuntaLaturin, matalan kynnyksen liikuntapaikkojen rakentamisen ja Hippoksen vision ympärille. Hän kertoi Jyväskylään suunniteltavan isompaa ja merkittävämpää lähiliikuntaa.

- Tavoitteena on saada alusta, jossa liikunnan eri tahot toimivat ja viihtyvät. Hippoksessa on kyse isosta muutoksesta ja kehittämishankkeesta, hän tiivisti.

Myös Porevirta piti tärkeänä sitä, että kaupungissa mahdollistettaisiin monipuolinen liikuntatoiminta luomalla ympäristö, jossa saman seuran sisällä pystyttäisiin toteuttamaan monenlaisia lajeja. Kalaja puolestaan alusti keskustelua puheenvuorollaan osaamisesta suomalaisen huippu-urheilun kilpailuetuna. Hän totesi, että Suomella on juuri osaamisensa myötä mahdollisuus olla maailman kärkisijoilla. Avainsanana osaamisen ylläpitämiseen hän piti vahvaa yhteistyötä Jyväskylän yliopiston ja liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa.

Tilaisuuden yhteydessä esiintyi Campuksen Koonto Dance Team. Seminaarin lopuksi yleisöä kiinnosti muun muassa, miten lapsien tunti liikuntaa päivässä -tavoite toteutuu, miten ihmiset saataisiin liikkumaan ja miksi monet julkiset palvelut on suunniteltu niin, että asioidessa istutaan.

Jyväskylä on the Move -seminaarin järjestivät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto, Keskisuomalainen, Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen liitto. Seminaari järjestettiin 60-vuotisjuhliaan viettävän kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän yhteydessä jo kolmatta kertaa.

8.7.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje