Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Säynätsalon ja Korpilahden lääkäritilanne vaikeutumassa syksyllä

Säynätsalon ja Korpilahden lääkäritilanne vaikeutumassa syksyllä

- Korpilahdelle palvelut palautetaan ulkoisen palveluntuottajan toimesta

Säynätsalon terveysasema on lääkäripulan vuoksi jäämässä ilman lääkäriä elokuun alusta alkaen. Säynätsalon terveysasemalla on kaksi virkalääkäriä, joista toinen on päättänyt siirtyä muihin tehtävään elokuun alusta ja toinen lähtee puoleksi vuodeksi suorittamaan erikoislääkärikoulutukseen liittyviä opintoja.

Säynätsaloon on aktiivisesti pyritty rekrytoimaan lääkäreitä, mutta siinä ei ole toistaiseksi onnistuttu. Jos rekrytoinneissa ei kesän aikana onnistuta, Säynätsalon lääkäripalvelut annetaan myös kesäsulkujen jälkeen Kyllössä. Mikäli lääkäripula pitkittyy, pyritään neuvola- ja koululääkäreiden vastaanotot kuitenkin järjestämään Säynätsalossa syyskuun alusta lähtien.

Myös Korpilahden lääkäritilanne on kesälomien jälkeen heikko. Näillä näkymin korpilahtelaisten avosairaanhoito lääkärityön osalta hoidetaan Muuramesta käsin, kunnes Korpilahden ja Tikkakosken avosairaanhoidon palveluiden kilpailutus ratkeaa ja ulkoinen palveluntuottaja aloittaa työnsä Korpilahdella. Tällä hetkellä arvio on, että uudet palveluntuottajat aloittavat työnsä Tikkakoskella ja Korpilahdella viimeistään lokakuun alussa ja lääkäri- ja sairaanhoitajapalveluita saa jälleen normaalisti omilta terveysasemilta.

Korpilahden ja Tikkakosken lääkäri- ja sairaanhoitajatyötä koskevan kilpailutuksen taustalla on terveysasemilla pitkään jatkunut lääkäripula. Ulkoisen palveluntuottajan avulla halutaan varmistaa avosairaanhoidon palveluiden saatavuus kyseisillä terveysasemilla. Kilpailutuksen odotetaan ratkeavan juhannuksen jälkeisellä viikolla ja sen tuloksista tiedotetaan erikseen.

Kesän aukioloajat näkee osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/palvelut/aukiolot_poikkeavat

17.6.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje