Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Säynätsalon koulujen 100-vuotisjuhlinta käynnistyy elokuussa

Säynätsalon koulujen 100-vuotisjuhlinta käynnistyy elokuussa

Ilmoittaudu ”maailman suurimpaan luokkakokoukseen” 3.8. mennessä

Jyväskylän Säynätsalon koululaiset ovat muiden koululaisten tavoin tuskin ehtineet aloittaa kesälomansa, kun alueella valmistaudutaan jo seuraavaan lukuvuoteen. Ensi syksynä tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Säynätsalon ensimmäinen koulu aloitti toimintansa. Saavutettua virstanpylvästä juhlistetaan pitkin lukuvuotta koulun arjessa, juhlissa ja yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Juhlavuosi käynnistyy lauantaina 8.8. ”maailman suurimmalla luokkakokouksella”. Tuolloin Säynätsalon, Muuratsalon ja Lehtisaaren koulujen ovet ovat avoinna kaikille entisille koululaisille, opetushenkilöstölle, alueen asukkaille sekä kaikille koulujen toiminnasta kiinnostuneille. Tapahtuma on osa Säynätsalo-päivien ohjelmaa ja mukana järjestelyissä on Säynästalon yhtenäiskoulun lisäksi muun muassa Säynätsalon asukasyhdistys ja seurakunta.

Luokkakokoukseen ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautua voi tapahtuman facebook-sivuilla: Säynätsalon peruskoulun Maailman suurin luokkakokous 3.8.mennessä. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 300 henkilöä.

Juhlinta jatkuu lukuvuonna 2015-2016

–Sivistyksen ja oppimisen juuret muistoissa ja perinteissä. Tahto ja tekeminen tulevaisuuden murroksessa, kiteyttää yhtenäiskoulun rehtori Tarja Seppälä-Pänkäläinen juhlavuoden teemaa.

Juhlavuoden teema tulee näkymään koulun arjessa pitkin lukuvuotta. Ohjelmassa on muun muassa kaikkien oppilaiden vierailu Vanerilaan, jonne on kerätty laaja Säynätsalon historiaan liittyvä aineisto. Samoin koulun Aarrejahti-oppimiskokeilua toteutetaan ensi lukuvuonna tuomalla pelillisyys ja ilmiölähtöinen oppiminen tällä kertaa historian ja menneisyyden tutkimiseen. Tavallista koulupäivää on mahdollisuus tulla seuraamaan Avointen ovien päivänä 25.9.

–Koulu on tärkeä osa yhteisöä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden tuoda vanhoja, nykyisiä ja uusia opinpolun kulkijoita yhteen sekä tuoda laajan juhlateeman ympärille eri oppiaineiden rajat ylittävää työskentelyä, iloitsee Tarja Seppälä-Pänkäläinen.

Lisätietoja:
rehtori Tarja Seppälä-Pänkäläinen, Säynätsalon yhtenäiskoulu, p. 014 266 4470

17.6.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje