Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lastipyörä on kätevä ja hauska ratkaisu arjen kuljetuksiin - lapsiperheitä haetaan mukaan kokeiluun

Lastipyörä on kätevä ja hauska ratkaisu arjen kuljetuksiin - lapsiperheitä haetaan mukaan kokeiluun

Lastipyörälainaamo etsii Jyväskylän seudulta perheitä, jotka haluavat kokeilla sähköavusteista lastipyörää arjessaan 1-2 viikon kokeilujakson ajan. Haussa on erityisesti lapsiperheitä, joissa on 1-5 -vuotiaita lapsia ja jotka haluaisivat kokeilla, kuinka arki sujuisi, jos esimerkiksi päiväkoti- ja kauppamatkat hoitaisikin auton sijaan lastipyörällä.

Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä sijaitsevasta Lastipyörälainaamosta kuka tahansa voi saada sähköavusteisen laatikko- tai taakkapyörän maksutta lainaan 1-3 päiväksi. Kesäkuun alussa ovensa avanneen Lastipyörälainaamon toiminta on käynnistynyt vilkkaana, pyörien varauskalenterit kesälle täyttyvät kovaa kyytiä ja ensimmäiset lainaajat ovat päässeet jo kokeilemaan pyöriä.

Jos parin päivän laina-aika tuntuu liian lyhyeltä, kannattaa hakea mukaan Lastipyörälainaamon kokeiluun, jossa voi saada sähköavusteisen lastipyörän käyttöönsä normaalia laina-aikaa pidemmäksi aikaa. Kokeilulla testataan lastipyörien soveltuvuutta tavallisten lapsiperheiden arjen avuksi. Mukaan pääsee hakemusten perusteella 3-4 perhettä testaamaan Lastipyörälainaamon pyöriä aivan tavallisessa arjessa. Hakijoilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta lastipyörällä tai sähköavusteisella pyörällä ajamisesta.

Hakemukset tulee jättää juhannukseen mennessä (19.6.) mennessä osoitteesta www.japary.fi/lainaamo löytyvällä lomakkeella. Valituille perheille ilmoitetaan kokeilujaksoista kesäkuun loppuun mennessä. Kokeilijoilta toivotaan kuvia ja kertomuksia kokeilun sujumisesta Lastipyörälainaamon ja JAPA ry:n käyttöön.

Lastipyörälainaamo toimii Tourulassa Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä osoitteessa Matarankatu 6 A 1. Lastipyörälainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista, ja lainaamo toteutetaan yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa.

Lisätietoja:
www.japary.fi/lainaamo
koordinaattori Kati Kankainen, 040 036 1365 tai
koordinaattori Anna Sarkkinen, 040 593 8541, etunimi.sukunimi@jkl.fi,
Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry

15.6.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje