Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kangastuksia – Kankaan avoimien ovien päivä Jyväskylässä 14.6. klo 12-16

Kangastuksia - Kankaan avoimien ovien päivä Jyväskylässä 14.6. klo 12-16

Kangastuksia-tapahtuma avaa Kankaan alueen ovia yleisölle ja tarjoaa runsaasti tekemistä sunnuntai-iltapäivään kaikenikäisille. Laaja musiikkiohjelma esittelee neljä paikallista esiintyjää, UudenPolvenMuseo luo uusia taide-elämyksiä ja erilaiset työpajat antavat mahdollisuuden omin käsin tekemiseen.

Alueella on perinteiseen tapaan useita esittelypisteitä, kahviloita sekä mahdollisuus tutustua Kankaan tiloihin ohjatuilla kävelykierroksilla. Puheohjelman kautta yleisö pääsee perehtymään Kankaan tulevaan kehittämiseen sekä kaupungin muihin kehityshankkeisiin.

Tänä vuonna pergamenttihallin piha raikuu musiikkiesityksistä. Perheen pienimpiä laulattavat Laulava Pupujussi Leena Pyylampi ja säestäjä Merituuli Järvinen. Laulaja-lauluntekijä Hillaruovssut esittää omaa tuotantoaan, ja lisäksi kuulemme kahta jyväskyläläistä yhtyettä, lyyristä elektro-fuusio-poppia soittavaa Usvaa ja indierockbändi Wendsiä.

Ainutlaatuisen runsas puheohjelma auditoriossa esittelee Kankaan aluetta monelta kantilta. Ohjelmassa on esityksiä ja keskustelua mm. prosenttikulttuurista, Kankaan kehittämisen suunnitelmista, resurssiviisaasta Kankaasta sekä rakennuttajien Skanskan ja YIT:n suunnitelmista. Tilaisuudessa tapaavat ensimmäistä kertaa myös yhteisöasumisesta ja ryhmärakentamishankkeesta kiinnostuneet.

Aktiviteetteja kaipaavat pääsevät tekemään omilla käsillään paperiorigameja, värittämään kollektiivista värityskirjaa sekä istuttamaan kasveja yhteisölliseen riippuvaan puutarhaan. Hikeä pelkäämättömät voivat myös osallistua Parkour Akatemian ja Jyväskylän Sirkuskoulun pisteelle, Jyväskylän pyöräilyseuran taitoradalle, capoeirapiiriin tai CrossFit-salin avoimiin oviin.

Kankaan puutarha ja Valkoinen talo tarjoavat kukkaisen keitaan, jossa on myös lapsille leikkipaikka ja liitokiekkorata. Ensimmäistä kertaa avaamme ovet Valkoiseen taloon, jonka pohjakerrokseen pääsee tutustumaan lyhyillä non-stop-kiertokäynneillä.

Kankaalta ei tarvitse lähteä tyhjin käsin pois. Paitsi vatsantäytettä, jota tarjoavat mm. Liisankankaan jäätelö, Vanha Kunnon Kahvila ja Kankaan Puutarhan kahvila, tarjolla on myös mm. Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, vaatetusalan sekä viestintäalan opiskelijoiden tuotteita, Jyväskylän Energian JEE-kiertue sekä Vanhan Martin osto- ja myyntiliikkeen aarreaitta. Sekä tietysti Kankaan omaa hunajaa!

Kangastuksiin kannattaa tulla joko tunnelmallisella lättähatulla suoraan Matkakeskukselta tai pyörällä, jolloin pääsee kulkemaan myös alueella kätevästi.

Mukana ohjelmaa tuottamassa:
Capoeira Força Natural
CrossFit
Hillaruovssut
Jyväskylän aikuisopisto
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattiopisto
Jyväskylän Energia
Jyväskylän pyöräilyseura
Jyväskylän sirkuskoulu ja Parkour Akatemia
Kankaan puutarha
Laulava Pupujussi Leena Pyylampi ja Merituuli Järvinen
Liisankankaan jäätelö
Luovan valokuvauksen keskus
Nuorten taidetyöpaja
Osuuskunta Into
Sahinahon hunaja
Skanska
Teatteri Eurooppa Neljä
Usva-yhtye
UudenPolvenMuseo
Vanha Martti: osto-ja myyntiliike, huonekaluja, pientavaraa ym.
Wends-yhtye
YIT

Lisätiedot:
http://www.jyvaskyla.fi/kangastuksia
Kankaan alueen Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen
Jyväskylän Kangas
tel. +358 50 3118 564

10.6.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje