Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen eli JYTE:n terveyspalveluiden aukioloajat kesällä 2015

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen eli JYTE:n terveyspalveluiden aukioloajat kesällä 2015

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen toimipisteiden aukioloajoissa on muutoksia kesälomien aikana. Huhtasuon terveysaseman lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot toimivat 1.6–2.8.2015. Keskustan terveysasemalla osoitteessa Tapionkatu 7. Korpilahden, Säynätsalon, Tikkakosken ja Vaajakosken lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot ovat suljettuna 22.6.–2.8.2015. Uuraisten lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotto on suljettuna 29.6.–26.7.2015.

Sulkuviikkojen aikana Korpilahden väestö ohjataan Muuramen terveysasemalle, Säynätsalon asukkaat Kyllön terveysasemalle, Tikkakosken ja Uuraisten asukkaat Palokan terveysasemalle ja Vaajakosken asukkaat Kuokkalan terveysasemalle.

Terveysasemilta muistutetaan, että lääkäreiden ja hoitajien vastaanottoajat tulee varata oman terveysaseman ajanvarausnumeroista, joista puheluihin vastaa terveysasema oma väki. Käytäntö sujuvoittaa ajanvarausta.

- Esimerkiksi Huhtasuon alueen väestön puheluita tulee myös Keskustan terveysaseman ajanvarausnumeroon. Meidän hoitajat eivät tunne potilaita entuudestaan ja potilastietojen läpikäyminen vie enemmän aikaa kuin soitto omaan ajanvarausnumeroon, josta vastaavat alueen omat hoitajat, toteaa Keskustan terveysaseman osastonhoitaja Erja Pohjola.

Terveysasemien yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat.

Avoinna olevat terveysasemat toimivat kesällä normaalia pienemmällä henkilökunnalla – olethan ajoissa liikkeellä ja hyödynnäthän sähköisiä palveluita!

Sulkuviikkojen aikana lääkäreiden ja hoitajien määrä on avoinna olevilla terveysasemilla huomattavasti normaalia vähäisempi. Avoinna olevilla terveysasemilla Hankasalmella, Huhtasuolla, Keskustassa, Kuokkalassa, Kyllössä, Muuramessa ja Palokassa lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotoilla hoidetaan 22.6.–2.8.2015 pääasiassa kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Terveysasemilla ei voida hoitaa esimerkiksi kiireettömiä pitkäaikaissairauksien tarkastuskäyntejä, kiireettömiä toimenpiteitä eikä ajokorttitodistusasioita. Epäselvissä tilanteissa hoidon tarpeen arviointi tehdään terveysasemien puhelinpalvelussa.

Lääkereseptit uusitaan normaalisti kesän aikana terveysasemilla. eReseptin uusintapyynnön voi omalle terveysasemalle jättää näppärästi osoitteesta www.hyvis.fi/keskisuomi/fi/Sivut/default.aspx -> Sähköinen asiointi ->JYTE yhteydenottopyyntölomakkeet.

Sähköisen asioinnin yhteydenottolomakkeita ja oirekyselylomakkeita, kuten virtsatietulehduksen epäily tai huoli sukupuolitaudista voi sulkuaikana käyttää normaaliin tapaan osoitteessa www.hyvis.fi/keskisuomi/fi/Sivut/default.aspx -> Sähköinen asiointi ->JYTE yhteydenottopyyntölomakkeet.

Hammashoitolat

Suun terveydenhuollossa on ajalla 22.6.–2.8.2015 auki Kyllön ja Palokan hammashoitolat. Lisäksi ajalla 22.6.-28.6.2015 ja 27.7.–2.8.2015 avoinna on Kuokkalan hammashoitola. Muut Jyväskylän hammashoitolat ovat suljettuina 22.6.–2.8.2015 välisenä aikana.

Muuramen hammashoitola on auki koko kesän. Hankasalmen hammashoitola on suljettuna 6.7.–2.8.2015 ja Uuraisten hammashoitola 29.6.–26.7.2015. Potilaat ohjataan tuona aikana joko Kyllön tai Palokan hammashoitoloihin.

Ajanvaraus oman alueen ajanvarausnumerosta arkipäivisin klo 8-16. Hoitopaikka ilmoitetaan aikaa varattaessa.

Seutukunnallinen viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys toimii Keskustan hammashoitolassa, (os. Tapionkatu 7, Jyväskylä). Yhteydenotto päivystykseen puhelimitse klo 9–12, p. 014 266 2298.

Neuvolapalvelut

Neuvoloissa on vastaanottoaikoja 22.6.–2.8 välisenä aikana rajoitetusti. Etusijalla ovat 0–1½ -vuotiaiden lasten palvelut sekä raskaana olevien ja juuri synnyttäneiden äitien palvelut. Kotikäyntejä ei äitiysneuvoloista pääsääntöisesti kesän aikana tehdä. Perhesuunnitteluneuvolan palveluita on tarjolla rajoitetusti ja vain kiireelliset asiat hoidetaan sulkuviikkojen aikana.

Kokonaan suljettuina ovat ko. aikana Vaajakosken, Halssilan, Keljonkankaan, Korpilahden ja Säynätsalon neuvolat. Halssilan väestön äitiys- ja lastenneuvolapalvelut tarjotaan Huhtasuon neuvolassa lukuun ottamatta neuvolan lääkärinvastaanottoja, jotka pidetään Keskustan neuvolassa. Keljonkankaan ja Säynätsalon asiakkaat ohjataan Kyllön neuvolaan ja Korpilahden neuvolan asiakkaat Muuramen neuvolaan. Vaajakosken asiakkaat ohjataan Kuokkalan neuvolaan ja Tikkakosken asiakkaiden palvelut säilyvät edelleen Palokassa.

Hankasalmen neuvola on suljettu 13.7.–19.7, välttämättömät neuvolapalvelut tarjotaan Kuokkalan neuvolassa. Uuraisten neuvola on suljettu 29.6.–26.7, neuvolapalvelut tarjotaan Palokan neuvolassa.

Ajanvaraukset tehdään oman neuvolan terveydenhoitajien numeroista normaaleina puhelinaikoina. Keskustan, Kuokkalan, Kyllön ja Huhtasuon perhesuunnitteluneuvoloiden puhelinaika on sulun aikana ma–to klo 8–10.

Sähköisiä ajanvarausaikoja 2–6-vuotiaille lapsille ei ole mahdollista varata kesän ajalle.

Muut palvelut kesän aikana

Keskitetty hoitotarvikejakelu osoitteessa Keskussairaalantie 20 on avoinna normaalisti koko kesän ajan. Myös Kyllön apuvälinepalvelu on avoinna kesän ajan. Kyllöön ohjataan 25.5. alkaen myös Palokan apuvälinepalvelun asiakkaat Palokan apuvälinetilojen ollessa remontissa.

Rajoituksia on terveysasemien laboratorio- ja röntgenpalveluissa, päihde- ja depressiohoitajien palveluissa jne. Terveysasemakohtaiset tiedot löydät osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/palvelut/aukiolot_poikkeavat.

5.6.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje