Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mämminiemen virkistysalueen kesäaika on 3.6.–30.8.2015

Mämminiemen virkistysalueen kesäaika on 3.6.–30.8.2015

Jyväskylän kaupungin omistama ja ylläpitämä Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue aloittaa kesätoimintansa keskiviikkona 3.6. Kesäkausi jatkuu 30.8. asti. Mämminiemen kesään kuuluu sekä yleisiä saunavuoroja että yksityistilaisuuksia, joita siellä voidaan järjestää toukokuusta syyskuuhun.

- Mämminiemi on suosittu kesän retkikohde. Keskimäärin siellä vierailee viitisen tuhatta henkilöä kauden aikana. Yleisiä saunavuoroja on keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Saunamaksu on kuusi euroa, kertoo Kaapro Häkkinen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Mämminiemi sijaitsee Toivakan kunnan alueella Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Maanteitse sinne on matkaa Jyväskylän keskustasta noin 24 kilometriä. Virkistysalueen rannassa on kaksi laituria, joissa on yhteensä 8 laituripaikkaa ja 16 poijupaikkaa. Päälaiturin, johon mm. risteilyalukset ovat voineet tulla, on laiturin rikkoutumisen vuoksi tämän kesän pois käytöstä. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksellä uusi laituri tullaan hankkimaan vuonna 2016. Mämminiemen alue on kooltaan noin 10 hehtaaria.

- Helpoiten Mämminiemeen taitaa päästä vesiteitse Päijännettä pitkin. Alueella on valvottuina aukioloaikoina avoinna oleva mökki, jossa on keittomahdollisuudet sekä sauna. Lisäksi rannoilla on kaksi grillikatosta sekä wc-tiloja ja nuotiopaikkoja. Mämminiemen venepaikkojen poijut ja poijupainot uusittu nyt uusittu tälle kesälle ja pohjoisrannan laitureiden kulkurampit on myös korjattu. Mämminiemen välittömässä läheisyydessä on Leirikallio, jota vuokrataan yksityistilaisuuksiin, jatkaa Häkkinen alueen ominaispiirteistä.

Lisätietoja Mämminiemestä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/liikunta/mamminiemi ja Leirikalliosta osoitteessa www.jyvaskyla.fi/liikunta/leirikallio.

Lisätietoja: p. 050 65438
Varaukset: ulkoilualueiden esimies Kari Häkkinen 0500 755240

1.6.2015Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje