Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valon vuoden juhlaseminaari Jyväskylässä lokakuun alussa

Valon vuoden juhlaseminaari Jyväskylässä lokakuun alussa

Vuosi 2015 on YK:n nimeämä ja UNESCO:n koordinoima kansainvälinen Valon vuosi, jonka tavoitteena on tuoda esille valon ja valoteknologioiden merkitystä yhteiskunnalle ja ihmiselle arjessa.

Jyväskylän kaupunki järjestää yhteistyökumppaniensa Jyväskylän yliopiston, Sirius ry:n ja Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry:n Keski-Suomen jaoston kanssa 1.10.2015 Valon vuoden juhlaseminaarin, joka on osa virallista Unescon Valon vuoden ohjelmistoa.

Seminaarin aiheena on luonnollisesti valo. Asiaa katsotaan monesta eri näkökulmasta, joita ovat valon historia, valo ja kosmos, valo ja energia. Seminaarissa kurkistetaan myös taivaan revontuliin ja kuullaan tähtiharrastuksesta. Seminaarin lopuksi valotetaan miten Valon kaupunki Jyväskylää on vuosien varrella rakennettu.

– Valon kaupunki -hanke on vuosien mittaan järjestänyt useita seminaareja kaupunkivalaistuksesta. Tänä syksynä aihepiiriä laajennetaan valon luonnontieteellisten ominaisuuksien selittämiseen. Valon fysiikka ja tähtitiede ovat meitä jokaista koskettavia ja hyvin kiinnostavia aiheita, sanoo Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Annukka Larsen.

– Seminaarin luentoaiheet ovat hyvin laaja-alaisia, mutta ansiokkaat puhujat ovat valmistautuneet kertomaan asian kansantajuisella ja havainnoivalla tavalla, kuvailee seminaaria moderoiva palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungin kaupunkirakenteen toimialalta.

Seminaari pidetään torstaina 1.10.2015 kello 13.00–17.30 Martti Ahtisaari -salissa Agora osoitteessa Mattilanniemi 2.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, mutta vaatii ilmoittautumisen keskiviikkoon 23.9. mennessä osoitteessa https://www.jyu.fi/nanoscience/nsd/valon-vuosi/.


Lisätietoja:
- koordinaattori Annukka Larsen, Jyväskylän kaupunki, Valon kaupunki –hanke, p. 040 740 4717, annukka.larsen[at]jkl.fi
- emeritusprofessori Jouko Korppi-Tommola, Jyväskylän yliopisto, Kemian laitos ja Nanotiedekeskus, p. 050 587 7530, jouko.korppi-tommola[at]jyu.fi
- seminaarin ohjelma
- seminaarin esite

29.5.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje