Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki on yksi uuden Lastenkulttuurikeskusten liiton perustajajäsenistä

Jyväskylän kaupunki on yksi uuden Lastenkulttuurikeskusten liiton perustajajäsenistä

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa 19.5. Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja. Liiton kotipaikka on Tampere.

Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä, ja liiton hallituksen puheenjohtajana aloitti Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja, Tat Päivi Setälä. - Haluan tuoda lasten taiteellisen toimijuuden näkyväksi ja tuoda lastenkulttuurille lisää painoarvoa, ja liitto antaa tähän uusia mahdollisuuksia. Lastenkulttuuriala kärsii työntekijöiden työsuhteiden pätkittymisestä, toiveet lastenkulttuuria kohtaan ja tekijöiden mahdollisuudet toteuttaa niitä ovat kaukana toisistaan, sanoo Päivi Setälä.

Perustajajäsenet ovat kaikki Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäseniä. Verkosto on perustettu vuonna 2003 opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta, vuodet 2003-2014 se toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu. Jyväskylän kaupungin koordinoima, seudullisesti toimiva Lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta on ollut verkoston jäsen sen perustamisesta alkaen. Kulttuuriaitan koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö on mukana uuden liiton ensimmäisessä hallituksessa.

Lisätietoja:
Päivi Setälä, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, puheenjohtaja paivi.setala(at)pori.fi, p.044 701 1086
Marjo Tiainen Niemistö, marjo.tiainen-niemisto(at)jkl.fi, p. 040 736 4328
Saara Vesikansa, Lastenkulttuurikeskusten verkoston koordinaattori saara.vesikansa(at)tampere.fi, p. 050 563 4366

21.5.2015Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje