Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Seitsemän synnin maailma - toimittaja Heikki Aittokoski kirjailijavieraana Jyväskylässä 27.5.

Seitsemän synnin maailma - toimittaja Heikki Aittokoski kirjailijavieraana Jyväskylässä 27.5.

Kirjailija, toimittaja Heikki Aittokoski kertoo teoksestaan Narrien laiva: matka pieleen menneessä maailmassa (HS-kirjat, 2013) Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa keskiviikkona 27.5. klo 17.

Narrien laiva on Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen pitkäaikaisen esimiehen analyysi maailman tilanteesta. Kirjaansa varten hän on matkustanut neljällä mantereella: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Amerikassa. Hän tarkastelee muun muassa sotaa Somaliassa, köyhyyttä Nicaraguassa, riistoa Bangladeshissä, ökyrikkaiden taideharrastuksia Lontoossa ja korruptiota Ukrainassa. Lähtökohtana teokselle on ollut saksalaisen Sebastian Brantin 1494 kirjoittama Das Narren Schyff, jossa pohdittiin silloista pieleen mennyttä maailmaa: sorto oli voimissaan, ahneus kukoisti. Aittokoski purjehtii omalla Narrien laivallaan nykyajassa, mutta Brantin hengessä.

Aittokoski on työskennellyt 1990-luvulta lähtien reportterina, kirjeenvaihtajana ja viimeksi ulkomaantoimituksen esimiehenä. Kirjassaan hän hakee vastauksia suuriin kysymyksiin, jotka vuosien varrella ovat jääneet askarruttamaan uutistyössä. Aittokoski palkittiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla 2014.

Luennon järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Vapaa pääsy!

Lisätiedot:
Marianna Tiensuu, kirjastovirkailija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4123, marianna.tiensuu(at)jkl.fi

20.5.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje