Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mestaripelimanni ja soitintutkija Kari Dahlblom Palokan aluekirjastossa 27.5.

Mestaripelimanni ja soitintutkija Kari Dahlblom Palokan aluekirjastossa 27.5.

Suomen kantelemuseon perustajana tunnettu Dahlblom luennoi kansanmuusikko Kreeta Haapasalon elämästä sekä muista kanteleensoittajista Palokan aluekirjastossa keskiviikkona 27.5. klo 17. Dahlblom myös soittaa vanhojen taitajien sävelmiä erilaisilla soittotekniikoilla ja kanteleilla.

Kreeta Haapasalo on 1800-luvun tunnetuin suomalainen naispuolinen kansanmuusikko, kansanlaulaja ja kanteleensoittaja. Hän oli ensimmäinen kanteleen kanssa esiintynyt muusikko säätyläisten konserteissa ja hänen taiteellisella menestyksellään on osansa kanteleen kehitykseen suomalaisten kansalliseksi symboliksi.

Haapasalo kiersi Suomen kaupunkeja 40 vuoden ajan elättäen itsensä ja suuren perheensä ansaiten samalla kutsumanimen Kantele-Kreeta. Haapasalo teki myös omia sävellyksiä, joista tunnetuimpia ovat Kanteleeni sekä Kreeta Haapasalon joululaulu.

Haapasalon syntymästä tulee kesäkuussa kuluneeksi 200 vuotta. Hänet on haudattu Jyväskylän vanhalle hautausmaalle.

Tervetuloa tutustumaan Kari Dahlblomin johdolla kanteleensoittajien ja kansallissoittimemme historiaan sekä kuulemaan kanteleen soittoa. Vapaa pääsy!

Lisätiedot:

Merja Paloheimo, kirjastovirkailija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 7300, merja.paloheimo[at]jkl.fi

19.5.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje