Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Matalan kynnyksen Alwar Urban -tanssifestaria vietetään 15.5. - 16.5. Jyväskylän kaupunginteatterissa

ALWAR URBAN –TANSSIFESTARI 15.-16.2015
- Yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatteri, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Tanssiryhmä Off/Balance ja Tanssin talo ry

Toista kertaa Jyväskylän kaupunginteatterilla järjestettävä kaksipäiväinen Alwar Urban –tanssifestari järjestetään tänä vuonna 15.-16.5.2015. Tapahtuman matalan kynnyksen ohjelmisto kokoaa yhteen tanssin ammattilaisia sekä harrastajia. Festarin avaa Keski-Suomen Tanssin Keskuksen perjantaina toteuttama Tanssi- ja hyvinvointiseminaari, joka esittelee tanssin ja liikkeen vaikutuksia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä. Seminaarissa luennoitsijana paikalla on mm. Tanssin läänintaiteilija (TaT) Isto Turpeinen Taiteen edistämiskeskuksesta. Seminaarissa esitellään myös syksyllä viikkotunteina alkavia luovan tanssin tunteja. Tanssin talo ry on tämän hetken suurimpia kulttuurihankkeita Suomessa ja hankkeen projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki esittelee perjantaina Tanssin talo ry:n liiketoimintasuunnitelmaa.

Perjantai-illassa sekä lauantaina päivällä nähdään Tanssiryhmä Off/Balancen (kor. Teemu Kyytinen) nykytanssiesitys Void. Void sai ensi-iltansa vuoden 2013 Tanssin Aika –festivaalilla ja nähdään kuluvana keväänä myös Tampereen Tanssivirtaa –festivaalilla.

Lapsille ja perheille suunnattua ohjelmaa nähdään lauantaina, kun teatterin yleisölämpiön sekä Sokoksen täyttää Muksujamit. Lauantai-illassa on mahdollisuus tanssia isolla näyttämöllä Jyväskylän kaupunginteatterin järjestämien Lauantaitanssien tahtiin ja jatkaa iltaa mm. huutokatrillin saattelemana Alwar Urban goes crazy –päätöstapahtumaan. Päätöstapahtumassa nähdään myös tanssiesityksiä katutanssista tankotanssiin ja kuullaan musiikkia teatterin omilta kokoonpanoilta.

Alwar Urban –tanssifestarin tarkoitus on esitellä tanssia helposti ja eri kohde- ja ikäryhmät saavuttaen. Tapahtuma hyödyntää erinomaisesti eri tuottajatahojen vahvuuksia ja korostaa yhteistyön tärkeyttä alueella. Pääosaan Alwar Urban –tanssifestarin tapahtumista on vapaa pääsy.

Kuninkaallinen Koristelukilta kokoontuu Alwar Urban -festarin aikaan ylälämpiössä

Kuninkaallinen Koristelukilta kokoontuu kaupunginteatterin lämpiössä lauantaina klo 11-13.
Koristelukillan työpajassa askarrellaan ja valmistaudutaan Prinsessa Ruusunen -näytelmän esitykseen. Pajassa valmistetaan vaihtoehtoisesti joko kunniamerkki, taikasauva, kruunu tai viuhka. Kuninkaallisessa koristelukillassa askarrellaan kuninkaallisen Haltian ja Hovimarsalkan opastuksella. Työpaja toimii Non-Stoppina, eli kun oma askartelu on tehty, annetaan tilaa uudelle askartelijalle. Työpaja on avoinna kaikenikäisille prinsessoille, prinsseille, ritareille sekä muulle satumaan väelle. Vapaa pääsy.

Liput
Lippupisteistä p. 0600 900 900 (1,98€/min + pvm) www.lippu.fi. Lippupisteestä ostettuihin lippuihin lisätään palvelumaksu. Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä p. (014) 266 0110 www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

Lisätietoja:
Keski-Suomen Tanssin Keskus
Mari Hautala, toiminnanjohtaja
mari.hautala@sisasuomentanssi.fi
p. 044 399 2234

Jyväskylän kaupunginteatteri
Kari Arffman, teatterinjohtaja
Kari.arffman@jkl.fi
p. 040 703 4735

Tanssiryhmä Off/Balance
Antti Lähdesmäki, tuottaja
Antti.lahdesmaki@gmail.com
p. 050 360 2136

http://www.alwarurban.fi
www.facebook.com/alwarurban
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/alwarurban_2
http://www.tanssinkeskus.fi

11.5.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje