Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelut käynnistyvät asteittain -Asiakkaaksi alkuun pääasiassa ammattilaisten ohjaamana, ilman lähetettä

Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelut käynnistyvät asteittain
-Asiakkaaksi alkuun pääasiassa ammattilaisten ohjaamana, ilman lähetettä

Eri palveluiden kanssa yhteistyössä suunniteltu Jyväskylän nuorisovastaanotto käynnistyy asteittain keväällä ja täydellä painolla elokuussa. Nuorisovastaanotto on moniammattillinen, matalan kynnyksen palvelu 13–22-vuotiaiden nuorten päihde-, mielenterveys- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon.

– Tavoitteena on, että uusi palvelu turvaa nuorelle nopean ja helposti saavutettavan päihde- ja mielenterveyspalvelun, kun nuori itse tai muut tahot ovat todenneet tällaisen avun tarpeen, kertoo Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluiden palvelujohtaja Ulla Kuittu.

– Ensisijaisia palveluja nuoren tilanteissa ovat muut peruspalvelut, kuten oppilashuolto, koulu- tai opiskeluterveydenhuolto. Nuorisovastaanotto on oikea palvelu esimerkiksi silloin, kun nuorella on monta samanaikaista pulmaa tai olemassa oleva perustason hoito ei riitä, selvittää johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen.

Miten nuorisovastaanotolle keväällä?

Alkuvaiheessa nuorisovastaanotolla asiakkaita ottavat vastaan terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja sekä kesäkuussa myös koulukuraattori pääasiassa nuorten parissa toimivien ammattilaisten ohjaamana. Nuorisovastaanotolle ei tarvita lähetettä, mutta ammattilaiset ottavat yhteyttä nuorisovastaanotolle puhelimitse. Myös nuori itse tai hänen perheensä voivat ottaa yhteyttä nuorisovastaanottoon nettisivuilla olevan Ota yhteyttä -lomakkeen avulla.

– Kun lomakkeeseen laittaa puhelinnumeronsa ja nimensä, otamme yhteyttä nuoreen mahdollisimman pian, Junnilainen sanoo.

Nuorisovastaanotolla tehdään työtä nuoren, hänen perheensä ja tarvittaessa myös nuoren muiden läheisten kanssa. Tarvittaessa työskennellään myös yhdessä niiden yhteistyökumppaneiden kanssa, joita nuoren tilanne kulloinkin vaatii. Nuorisovastaanoton palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Toiminta laajenee syksyllä

Nuorisovastaanotolle tullaan pääasiassa ajanvarauksella, mutta elokuusta lähtien nuorisovastaanotolla käynnistyy myös avoin vastaanotto. Tuolloin nuori voi tulla vastaanotolle ilman ajanvarausta. Myös puhelinaika otetaan käyttöön syksyllä. Avoimen vastaanoton aikatauluista, puhelinajoista ja muista käytännöistä tiedotetaan tarkemmin elokuussa.

Syksyllä nuorisovastaanoton moniammatilliseen työryhmään kuuluvat terveydenhoitaja, koulukuraattori, kaksi sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja, etsivän työn ohjaaja, lääkäri sekä esimiehenä johtava sosiaalityöntekijä.

Tavoitteena täydentää palveluita ja vähentää kustannuksia

Nuorisovastaanotto on moniammatillinen, hallinnonrajat ylittävä sekä verkottuva palvelu. Uusi palvelu toimii olemassa olevia resursseja uudelleen kohdentamalla, verkostoja hyödyntämällä ja ostopalvelua käyttämällä. Nuorisovastaanoton palveluissa tulee olemaan mukana Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden, etsivän nuorisotyön, oppilashuollon sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon palveluja.

– Uudenlaisen palvelun tavoitteena on täydentää olemassa olevia palveluita sekä vähentää erikoissairaanhoidon ja lastensuojelun kustannuksia, palvelujohtaja Ulla Kuittu sanoo.

Nuorisovastaanotto on avoinna arkisin klo 8-16. Kesäaikana suljettu 18.6.–26.7.
Nuorisovastaanotto sijaitsee osoitteessa Ailakinkatu 17.

www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto


Lisätietoja:
palvelujohtaja Ulla Kuittu, p. 014 266 3340
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347
johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen, p. 014 266 3403

11.5.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje