Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ideoi teemareitti Jyväskylän keskustan viheralueille

Ideoi teemareittejä Jyväskylän keskustan viheralueille

Millaisia teemareittejä haluaisit Jyväskylän ydinkeskustaa ympäröiville viheralueille? Kerro ideasi viimeistään 30.6.2015 osoitteessa http://query.eharava.fi/1249.

Kaikki erilaiset, villitkin ideat kulkureittien teemoista, kohteista ja sijainnista ovat tervetulleita. Parhaat ideat valitaan toteutukseen viimeistään syyskuussa ja ideoiden esittäjät otetaan heidän niin halutessaan mukaan niiden jatkokehittelyyn. Vähintään yksi teemareitti toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

Teemareittien opastus toteutetaan alkuvaiheessa mobiilisovelluksella, mutta mahdollisesti opastus toteutuu myöhemmin myös maastossa näkyvinä opasteina.

Kehä Vihreä kehystää keskustaa

Teemareittien luominen on osa Jyväskylän ydinkeskustaa kehystävän viher- ja virkistysalueiden kokonaisuuden eli Kehä Vihreän kehittämistä. Kehittämisen erityisenä tavoitteena on reittiyhteyksien parantaminen siten, että Kehä Vihreää pääsisi kulkemaan mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti viheralueilla kulkevia reittejä pitkin.

Kehä Vihreä ulottuu Hippokselta Seminaarinmäen kautta Harjulle ja sieltä edelleen Viitaniemeen Tuomiojärven rantaan ja Taulumäelle, josta se jatkuu Tourujokilaakson kautta Jyväsjärvelle. Jyväsjärven rannassa Kehä Vihreä jatkuu Rantaraittia pitkin Lutakkoon ja Mattilanniemeen, josta on edelleen yhteys Seminaarinmäelle.

Kehä Vihreää on tarkoitus kehittää määrätietoisesti vuosien kuluessa viihtyisämmäksi ja monipuolisemmaksi yhteistyössä asukkaiden kanssa. Tämän vuoden aikana aktivoidaan myös Kehä Vihreään liittyvää ympäristöluotsitoimintaa kansalaisopiston, taidemuseon ja yliopiston KUOMA-tutkimusohjelman kanssa toteutettavan koulutuksen avulla.


Lisätietoja:
- kaavasuunnittelija Paula Tuomi, p. 014 266 5059, paula.tuomi[at]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/kehavihrea

8.5.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje