Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Palokan koululaisten kuvataidenäyttely 8.-27.5. Palokan kauppakeskuksessa

Keski-Palokan koululaisten kuvataidenäyttely 8.- 27.5. Palokan kauppakeskuksessa

Jyväskylän Keski-Palokan koulun oppilaiden kuvataidenäyttely avautuu perjantaina 8.5. Palokan kauppakeskuksessa, osoitteeseessa Saarijärventie 50-52. Kevätlukukauden kestäneen kuvataideprojektin teosten tekemiseen osallistui 187 oppilasta 2. ja 5.-luokista sekä maahanmuuttajien valmistavan opetuksesta. Projektin teemana oli Ihminen ja liike.

Teosten materiaalivalinnoissa pyrittiin ekologisuuteen. Kierrätysmateriaalia hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan; vanhoja tarjottimia, koulun remontin yhteydessä ylijääneitä levyjä sekä lahjoituksena saatuja vanereita.

–Kuvataideprojektin tavoitteena oli tehdä kuvia ihmisestä ja oppia perusasioita, kuten valoa ja varjoja, kasvojen mittasuhteita sekä värien käyttöä. Jokainen oppilas toteutti oman kuvan vanhoille tarjottimille, kertoo projektia ohjannut kuvataiteilija Pertti Karjalainen.

Omakuvien lisäksi oppilaat ovat maalanneet kukka-asetelmia sekä eri kulttuureista syntyneitä asetelmia. Osa teoksista on tehty yhdessä suurina liikesarjamaalauksina. Näyttelyssä on esillä myös luonnosvaiheessa olevia teoksia.

–Keski-Palokan koululla on toteutettu Pertti Karjalaisen johdolla kuvataideprojekteja vuodesta 1995 saakka. Koulun tiloihin sijoitetut teokset ja Karjalaisen johdolla tehty koulun sisätilojen värisuunnittelu tuo mukavan lisän kouluviihtyvyyteen, kertoo rehtori Esa Jaakkola.

Näyttely on avoinna 8.-27.5.
ma-pe klo 9.00-21.00, la klo 9.00-18.00 ja su klo 12.00-18.00.

Lisätietoja:
kuvataiteilija Pertti Karjalainen, p. 050 373 8449
rehtori Esa Jaakkola, Keski-Palokan koulu, p. 014 266 4538

8.5.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje