Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tervetuloa tutustumaan etapalveluihin

Tervetuloa tutustumaan etäpalveluihin

Tiesitkö, että nykyaikainen etäpalvelu vastaa julkisten palvelujen saatavuuden haasteeseen? Etäpalvelu tuo valtionhallinnon tarjoamat asiantuntijapalvelut kuntalaisen lähelle. Myös kaupungin omia palveluja on tarjolla kuvaruudun välityksellä – mutta ihmiskasvoisesti. Etäpalvelu on toimintatapa, jossa tietoverkkoja hyödyntäen asiakas saa avun arkeensa ja asioiden hoito sujuu kätevästi ja usein jo ensimmäisellä käyntikerralla.

Asiointitilanteessa asiakas tulee asioimaan sellaiselle kaupungin palvelupisteelle, joka on varustettu videoneuvottelulaitteistolla. Asiakas esittää henkilöllisyystodistuksena, palveluneuvoja avaa etälaiteyhteyden ja opastaa asiakkaan kuvaruudun äärelle. Asiakas selvittää asiansa asiantuntijan kanssa ja kun asia on hoidettu, niin viranomainen katkaisee yhteyden.

Etäpalvelun käytöllä säästyy sekä aikaa että rahaa! Etäpalvelu onkin lähipalvelua, sillä tarvittava laitteisto ja palveluapu löytyy ihan omilta kotikulmilta. Esim. Säynätsalon saarella yhteispalvelupiste on avoinna joka arkipäivä, joten on helppoa tulla asioimaan esim. Kela-, Maistraatti-, Oikeusapu- tai Verohallintoasioissa. Osa asioista hoituu ilman ajanvarausta ja osa ajanvarauksella.

Kaupunkitoimijoista vanhus- ja vammaispalveluja tarjoava OIVA-keskus antaa palveluohjausta etälaitteistoa hyödyntäen ja Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle on myös mahdollista asioida etälaitteen kautta ajanvarauksella.

Yhteispalvelupisteissä järjestetään toukokuussa etäpalvelullisia avointen ovien päiviä, jolloin etälaitepalveluun pääse tutustumaan pullakahvien kera - Korpilahti-talolla ti 19.5. ja Säynätsalon kunnantalolla pe 22.5.

Etäpalvelupisteiden yhteystiedot Jyväskylässä:

Korpilahden yhteispalvelupiste, Korpilahtitalo
Virastokuja 2, 41800 Korpilahti
ma-pe 8–15.30
p. 014 266 0119

Säynätsalon yhteispalvelupiste, Säynätsalon kunnantalo
Parviaisentie 9, 40900 Säynätsalo
ma-pe 8.30–15.30
p. 014 266 1526

Jyväskylä-neuvonta, kauppakeskus Forum, 2. krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
ma-pe 10–16
p. 014 266 0112
(vain veron etäpalvelut)

http://www.jyvaskyla.fi/yhteispalvelu

18.5.2015Jonna Hyppönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje