Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » E-kirjakokoelma käyttöön Jyväskylän kaupunginkirjastossa - lukusuosikit saatavilla nyt myös sähköisessä muodossa

E-kirjakokoelma käyttöön Jyväskylän kaupunginkirjastossa - lukusuosikit saatavilla nyt myös sähköisessä muodossa

Toukokuussa käyttöönotettu e-kirjakokoelma sisältää laajan valikoiman sähköisessä muodossa julkaistuja kauno- ja tietokirjoja aikuisille ja lapsille. Valtaosa aineistosta on suomenkielistä ja se sisältää kaikkien suurten kotimaisten kustantamojen kirjoja.

Alkuvaiheessa kokoelmassa on noin 650 teosta, mutta määrä kasvaa jatkuvasti. Hankinnassa on painotettu valikoiman monipuolisuutta ja suosikkien saatavuutta.

- Sähköiset kirjat valtaavat alaa nopeasti. Vaikka osuus luetusta kirjallisuudesta on vielä verrattain pieni, kasvaa kulutus nopeasti. Nyt käyttöönotettu palvelu tuo sähköiset kirjat sekä Jyväskylän kaupunginkirjaston että kaikkien Keski-kirjastojen asiakkaiden saataville, Jyväskylän kaupunginkirjaston verkkopalvelusuunnittelija Juha Hälinen iloitsee.

E-kirja on helppo ja vaivaton

E-kirjoja luetaan tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta. Käyttöön tarvitaan Keski-kirjastojen kirjastokortti sekä siihen liitetty pin-koodi. Kirjan voi ladata omalle laitteelle jolloin se on luettavissa ilman internet-yhteyttä. Suurinta osaa kirjoista voi lukea myös tietokoneen selaimella. Ladatun kirjan lukemiseen tarvitaan lukuohjelma, jonka käyttöön ohjeet löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

E-kirjojen laina-aika on asiakkaan valinnan mukaan joko yhden päivän tai kaksi viikkoa ja kirja palautuu automaattisesti ajan umpeuduttua. Näin asiakkaan ei tarvitse huolehtia palautuksesta ja hän välttyy mahdollisilta myöhästymismaksuilta.

– Yksittäinen kirja voi olla lainassa kerrallaan yhdellä asiakkaalla, mutta suosituimpia kirjoja on valikoimassa useampi. Perinteistä lyhyempi laina-aikojen nopeuttaa aineiston kiertoa ja mahdollistaa kirjan saatavuuden useammalle asiakkaalle. E-kirjoja on mahdollista myös varata ja suosikkien varausjonoja seurataan aktiivisesti, Hälinen kertoo.

E-kirjojen lisäksi Keski-kirjastojen asiakkaat voivat lukea maksutta sekä ulkomaisia aikakauslehtiä että ulkomaisia ja kotimaisia sanomalehtiä sekä kuunnella musiikkia verkossa.

Käyttökoulutusta toukokuussa

E-kirjakokoelma ja e-lehtipalvelut löytyvät osoitteesta http://www.keskikirjastot.fi/web/arena/e-kirjasto. Palvelu on auki ympäri vuorokauden. E-kirjat löytyvät myös Keski-kirjastojen aineistohaun kautta.

Asiakkaat voivat tutustua uuteen palveluun henkilökunnan johdolla toukokuussa. Perjantaina 8.5. kirjastoväki opastaa e-kirjojen käytössä sekä vastaa e-kirjastoon liittyviin kysymyksiin pääkirjaston tietotorilla (2. krs) klo 10–15.

Lisäksi aiheesta järjestetään kaksi koulutustilaisuutta: keskiviikkona 13.5. klo 10.30 ja tiistaina 19.5. klo 17. Koulutukset järjestetään pääkirjaston 3. kerroksen opetusstudiossa, koulutuksen kesto on noin 1,5 tuntia. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätiedot:

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.keskikirjastot.fi

Juha Hälinen, verkkopalvelusuunnittelija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4095

4.5.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje