Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Puistokadun päiväkotikoulussa joustavat opetusjärjestelyt 5-8-vuotialle ensi syksynä

Puistokadun päiväkotikoulussa joustavat opetusjärjestelyt 5-8-vuotiaille ensi syksynä

Jyväskylän Päivärinteen päiväkoti ja Puistokoulu muodostavat Puistokadun päiväkotikoulun ensi syksynä. Päiväkotikoulu tarjoaa joustavat opetusjärjestelyt 5-8-vuotiaille lapsille. Uudenlaisten opetusjärjestelyjen tavoitteena on tarjota lapselle ehyt ja joustava oppimisen polku, joka sisältää toiminnallisuutta, leikkiä, lapsen parempaa huomioimista yksilönä ja vertaisoppimista. Toiminta yhteisissä tiloissa, yhteisen henkilöstön kanssa vahvistaa perheiden ja opetushenkilöstön yhteistä kasvatuskumppanuutta.

–Opetuksessa painottuu laaja-alainen oppiminen. Oppiminen erilaisissa oppimisympäristöissä, siis muuallakin kuin luokkahuoneessa, on tärkeää, kuvaa vs. rehtori Päivi Liimatainen uusia järjestelyjä. Joustava opetusjärjestely on vuonna 2016 voimaan tulevan uuden opetussuunnitelman mukaista monimuotoista opetusta.

Aloitusvaiheessa joustavaa opetusta on yksi päivä viikossa

Joustavassa opetuksessa esiopetusikäiset sekä ensimmäisen- ja toisen luokan oppilaat opiskelevat yhteisissä ryhmissä yhtenä päivänä viikossa. Opetus sisältää runsaasti toiminnallista opetusta, leikkiä ja liikkumista.

-Joustavan opetuksen lähtökohtana on hyvinvointioppiminen, luonto ja ympäristö. Lapsi oppii uutta tutkien, toimien ja ihmetellen neljän eri ohjaajaparin opastuksella liikunnassa, kuvataiteessa, musiikissa ja kädentaidoissa, kuvaa Puistokoulun vs. rehtori Päivi Liimatainen.

Joustavan opetusjärjestelyn päivään kuuluu hieman pitempi välitunti, jolloin ryhmää vetävä aikuinen ulkoilee ryhmän kanssa. Koulun tiloja ja ympäristöä hyödynnetään tehokkaasti ja tietotekniikkaa hyödynnetään opetustilanteissa.

5-8-vuotiaiden joustavat opetusjärjestelyt toteutetaan syys-marraskuussa sekä tammi-huhtikuussa. Päivärinteen päiväkodin ja Puistokoulun toiminta jatkuu normaalisti muiden ikäryhmien osalta. Luokkien välinen yhteistyö tiivistetään ja päiväkotikoulun hyvinvointioppiminen on yhteistä.

Elokuussa Puistokadun päiväkotikoulussa aloittavien eskareiden ja ensimmäisen luokan oppilaiden huoltajille järjestetään vanhempainilta torstaina 7.5., jolloin kerrotaan tarkemmin tulevan syksyn toiminnasta.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Hannamaija Väkiparta, varhaiskasvatus, p. 014 266 3109
palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetus, p. 014 266 4984
päiväkodinjohtaja Timo Korhonen, Päivärinteen päiväkoti, p. 014 266 3125
rehtori Päivi Liimatainen, Puistokoulu, p. 014 266 4497

4.5.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje