Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomeen haetaan uusia sovittelijoita - olisitko sinä uusi vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija?

Keski-Suomeen haetaan uusia sovittelijoita - olisitko sinä uusi vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija?

Sovittelussa rakennetaan sovintoa.Keski-Suomeen haetaan uusia rikos- ja riita-asioiden sovittelijoita. Sovittelijoita haetaan tällä kertaa erityisesti Jyväskylän ja Jämsän seuduille. Sovittelijana voi toimia sovittelun peruskurssin käynyt henkilö. Sovittelijat ovat yli 18-vuotiaita vapaaehtoisia, jotka auttavat rikosten ja riitojen osapuolia rakentamaan sovintoa.

Sovittelutyöstä kiinnostuneille järjestetään kolme infotilaisuutta, jossa kerrotaan lyhyesti sovittelusta ja sovittelijoiden peruskurssista. Jyväskylässä infot järjestetään 12.5. ja 20.5. ja Jämsässä 18.5. Varsinainen sovittelijoiden peruskurssi pidetään 15.9.–8.10. tiistaisin ja torstaisin klo 9–15.
– Infoon kannattaa tulla kuuntelemaan, jos sovittelutyö yhtään kiinnostaa. Infoon osallistuminen ei vielä velvoita mihinkään. Peruskurssille haetaan täyttämällä hakemuslomake infotilaisuudessa. Kurssilaiset valitaan haastattelun perusteella, kertoo vastaava sovittelun ohjaaja Heidi Sutinen Keski-Suomen sovittelutoimistosta.

Peruskurssi antaa valmiuden toimia sovittelijana

Rikos- ja riita-asioiden sovittelukurssi antaa teoriaopintojen ja käytännön harjoitusten kautta pätevyyden toimia vapaaehtoisena sovittelijana. Kurssilaisten odotetaan sitoutuvan toimimaan vähintään vuoden vapaaehtoisena sovittelijana. Sovittelijoilta ei odoteta tiettyä ammattitaustaa. Koulutukseen voi hakeutua täysi-ikäinen henkilö, joka ajattelee vaativan vapaaehtoistyön sopivan itselleen.

Sovittelijat auttavat rikosten ja riitojen osapuolia rakentamaan sovintoa. Pareittain työskentelevät sovittelijat mahdollistavat osapuolten puolueettoman ja tasapuolisen kohtaamisen ja vuoropuhelun sovittelutoimiston ammattihenkilöstön ohjauksessa ja valvonnassa.

– Hienoa sovittelutyössä on saada ihmiset saman pöydän ääreen ja ymmärtämään toisiaan sekä tekemään sovintoa ilman riitaa tai käräjiä, kuvailee muutaman vuoden sovittelijana toiminut Erkki Hietala Jyväskylän seudulta.

– Jokainen sovittelutilanne on erilainen, koska on kyse erilaisista tapauksista ja erilaisista ihmisistä. Se on haastavaa, mutta samalla myös mielenkiintoista, kertoo pitkään toiminnassa mukana olleen sovittelijan kokemuksella Maija Suominen Jämsän seudulta.

Sovittelijoilla on säännöllisesti koulutuksia, tapaamisia, vertaistuellisia työnohjauksia sekä jatkuva ammattilaisten tuki ja ohjaus. Sovittelijat eivät saa vapaaehtoistyöstään palkkaa, mutta heille maksetaan kulukorvauksia.

Infotilaisuudet sovittelutyöstä ja sovittelijoiden kurssista

ti 12.5. klo 17–17.30 Jyväskylässä sovittelutoimistolla, osoitteessa Väinönkatu 6, 4. kerros
ma 18.5. klo 17–17.30 Jämsässä Cafe Elosella, osoitteessa Talvialantie 1 (kulku sivuovesta)
ke 20.5. klo 12–12.30 Jyväskylässä sovittelutoimistolla osoitteessa Väinönkatu 6, 4. kerros

Lisätietoja saa vastaava sovittelun ohjaaja Heidi Sutiselta, p. 040 027 8158, Keski-Suomen sovittelutoimistosta.

www.jyvaskyla.fi/sovittelu
www.thl.fi/sovittelu


Lisätietoja:

Vastaava sovittelun ohjaaja Heidi Sutinen, p. 040 027 8158
Keski-Suomen sovittelutoimisto, Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut

4.5.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje