Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Huhtasuon puiston kunnostuksessa otetaan huomioon erityisesti ikäihmiset

Huhtasuon puiston kunnostuksessa otetaan huomioon erityisesti ikäihmiset

Huhtasuon uuden koulukeskuksen ja 1970-luvulla rakennetun Huhtakeskuksen väliin sijoittuvan Huhtasuon puiston kunnostustyöt käynnistyvät toukokuussa. Pohjoisen suunnassa Suluntien kiertoliittymään ja etelässä Huhtakatuun rajoittuvan puiston pinta-ala on noin 15 000 neliömetriä.

Työn yhteydessä Huhtasuon puiston keskusaukio kunnostetaan kokonaisuudessaan. Kunnostustoimissa otetaan huomioon aukion alkuperäiset muodot ja rakenteet. Remontin jälkeen keskusaukiosta rakentuu viihtyisä ja rauhallinen oleskelualue asukkaiden kohtaamiseen ja levähtämiseen. Alueelle sijoitetaan istuinkorkeudeltaan erilaisia penkkejä, joissa on tukevat käsi- ja selkänojat.

Huhtasuon puiston puistokäytävät muodostavat tärkeän osan alueellista kevyen liikenteen verkostoa. Vanhoja puistokäytäviä kunnostetaan ja puiston eteläosaan rakennetaan uusia puistokäytäviä. Jatkossa pyörätuolilla liikkuvien on mahdollista kulkea alueen läpi kaikkiin suuntiin ja kaikille tasoille. Osa reiteistä varustetaan myös käsijohteilla. Puiston pohjoisosaan rakentuu senioriliikuntapaikka välineineen ja kalusteineen. Tavoitteena on innostaa ja aktivoida erityisesti ikäihmisiä liikkumaan.

Puistokäytävien ja keskusaukion yleisvalaistus toteutetaan energiatehokkaalla led-puistovalaisimilla, ja keskusaukion eri elementtejä korostetaan kohdevaloilla. Kasvillisuusalueita uusitaan ja niihin istutetaan uutta, vuodenaikojen mukaan ilmettä vaihtavaa kasvillisuutta.

Tutustu Huhtasuon puiston viherrakennussuunnitelmaan

Kohde kartalla

Puiston rakennustyöt valmistuvat näillä näkymin syyskuun 2015 loppuun mennessä. Työn ajan puisto on työmaa-aluetta, jonka kautta ei ole läpikulkua.

Huhtasuon puiston kunnostustyöt liittyvät vuosina 2013-15 toteutettavaan Hyvinvointia Huhtasuolle -hankkeeseen, joka on ympäristöministeriön asuinalueiden kehittämisohjelman ARA -rahoituksen saanut hanke Jyväskylässä. Hankkeen tavoite on Huhtasuon alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen ja uusien toimintatapojen luominen.


Lisätiedot: viherrakennuttaja Jarmo Toikkanen, p. 014 266 5150, jarmo.toikkanen[at]jkl.fi

30.4.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje