Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mihin Jyväskylän tori pitäisi siirtää?

Mihin Jyväskylän tori pitäisi siirtää?

Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö tekee yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kanssa Jyväskylän toriin liittyvän kuluttajatutkimuksen. Sen tulosten avulla pyritään kehittämään ja elvyttämään toritoimintaa niin, että se vastaisi paremmin kuluttajien toiveita.

Kyselyn kysymykset käsittelevät kuluttajien aikaisempaa toriasiointia sekä toriin liittyviä toiveita ja mielipiteitä. 20.4.–3.5. tehtävä kysely liittyy Jyväskylän kaupungin keskustan kehittämishankkeeseen.

Kyselyn avulla haetaan tietoa esimerkiksi siitä, mihin tori asukkaiden mielestä pitäisi väliaikaisesti siirtää. Jyväskylän toriaukean alapuolella sijaitsevan pysäköintihallin peruskorjaus näet tulee ajankohtaiseksi seuraavan 3–5 vuoden aikana, mikä tarkoittaa torin siirtymistä muualle vähintään remontin ajaksi.

Vaihtoehtoja toritoiminnan väliaikaiseksi paikaksi ovat Asema-aukio, Aren aukio, Kauppakadun yläosa, Paraatiaukio Kirkkopuistossa sekä Puistokadun alku lähellä Aren aukiota. Vastaaja voi ehdottaa myös jotain muuta paikkaa.

Kysely löytyy tästä linkistä. Kyselyyn voi vasta kirjallisesti pääkirjaston aulassa ja Jyväskylä-infossa Forumissa. Jyväskylä-Infossa on käytettävissä myös kaksi asiakaspäätettä vastaamiseen.

Tuloksia hyödynnetään avoimessa työpajassa 16.5.

Torikyselyn tulokset julkaistaan tiistaina 12.5. osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskusta ja niitä hyödynnetään lauantaina 16.5. kello 12–18 Yläkaupugin Yö -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Kaupunkityöpajassa entisessä Tiimarin liiketilassa osoitteessa Kauppakatu 15

Työpajassa aiheina ovat vaihtoehtoiset toripaikat remontin ajaksi, nykyisen toripaikan uudistaminen ja Kauppakadun pihakadun ideointi seuraaville kesille. Työpajaan voi osallistua haluamaan ajankohtana työpajan aukioloaikana. Kaikille avoimen työpajan toteuttaa elinkeinoyksikön toimeksiannosta Uusi Kaupunki Kollektiivi.


Lisätietoja:
- projektipäällikkö Pirkko Flinkman, p. 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskusta

21.4.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje