Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän hiekanpoisto etenee ennätysvauhdissa

Jyväskylän hiekanpoisto etenee ennätysvauhdissa

Huhtikuun puolivälin kylmistä ja kosteista säistä oli hyötyä, sillä ne vähensivät pölyhaittaa ja kastelutarvetta hiekoitushiekkojen siivoustöissä. Jyväskylän asuntokaduilla puhdistukset ovat täydessä vauhdissa: näillä näkymin kaikki alueet saadaan käytyä kertaalleen läpi viikon–puolentoista kuluessa.

Joillakin asuntoalueilla yksittäisten katujen reunoja on vielä jäässä, mutta niilläkin päästään työt aloittamaan 20.4. alkavan viikon puoliväliin mennessä. Myös keskusta-alueen katujen, liikenteenjakajien ja siltarakenteiden pesut saadaan tehtyä vappuun mennessä.

Työt ovat edenneet ennätystahdissa suosiollisten kelien ja ammattitaitoisten urakoitsijoiden ansiosta. Myös uusien urakkasopimuksien mukaisilla kannusteilla on saavutettu tehokkuutta työsuorituksissa. Lisäksi päätös jalkakäytävien talvihoidon siirtämisestä takaisin kiinteistöjen vastuulle vähensi kaupungille kuuluvaa työmäärää.

Aikaisempina vuosina hiekoitusmateriaalien nostaminen on saatu valmiiksi toukokuun loppupuolella, tänä keväänä homma valmistunee noin kolme viikkoa etuajassa. Nyt onkin korkea aika huoltaa polkupyörät kesäkuntoon ja ottaa ne käyttöön!

Edellä kuvattu hiekanpoiston tilanne koskee kaupungin katuverkkoa. Lisäksi Jyväskylän alueella on useita valtion ylläpitämiä maanteitä, joiden hiekanpoistosta vastaa ELY-keskus oman aikataulunsa mukaisesti. ELY-keskuksen hoidossa olevat väylät on esitetty kartassa http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/32874_jkl_ajo.pdf.

Lisätiedot: ylläpidon rakennuttaja Jukka Piispanen, p. 014 266 5133, jukka.piispanen[at]jkl.fi

17.4.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje