Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Siivotaan Jyväskylä kesäkuntoon 5.5. – tervetuloa talkoisiin!

Siivotaan Jyväskylä kesäkuntoon 5.5. – tervetuloa talkoisiin!

Jo perinteeksi muodostuneet koko kaupungin yhteiset siivoustalkoot järjestetään tänä vuonna vapun jälkeisenä tiistaina, 5. toukokuuta. Talkooporukoiden ilmoituksia otetaan vastaan vappuaattoon mennessä. Ilmoittautuminen on tarpeen varusteiden jakelun ja roskien poiskuljetuksen järjestämisen takia.

Yhdessä kaupunki siistiksi ja viihtyisäksi

Kaikille avoimiin roskienkeräystalkoisiin osallistuu vuosittain noin 13 000 jyväskyläläistä, mukana koululaisia vanhempineen, asukasyhdistyksiä ja muita talkooporukoita sekä yksittäisiä asukkaita.

Sopivia siivouskohteita löytyy jokaisen lähiympäristöstä, kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta. Talkoissa noukitaan talven aikana kertyneet roskat pois mahdollisimman tarkkaan ja kerätään ne jätesäkkeihin. Suojahanskoja ja jätesäkkejä roskien keräämistä varten saa kaupungin palvelupisteistä (Palvelupiste Hannikainen ja yhteispalvelupisteet Korpilahdella, Säynätsalossa, Palokassa ja Vaajakoskella). Kaupunki hoitaa myös roskien poiskuljetuksen.

Siivoustalkoissa keskitytään siivoamaan ympäristöä rumentavat ja viihtyisyyttä pilaavat roskat pois yhteisestä ympäristöstä, ei keräämään asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä, puutarhajätettä, hiekoitushiekkaa tai vaarallisia jätteitä.

Ilmoittaudu 30.4. mennessä

Kevättalkoot on hyväksi havaittu keino tuoda leppoisaa yhdessä tekemisen meininkiä omalle asuinalueelle. Kokoa porukka taloyhtiöstäsi, asukasyhdistyksestäsi tai vaikkapa ystäväpiiristäsi ja tulkaa mukaan nauttimaan kevätilmasta sekä talkoiden myötä kaunistuvasta ympäristöstä! Myös yksittäiset asukkaat voivat ilmoittautua mukaan talkoisiin. Siivoustempaukseen voi ilmoittautua 30.4. saakka osoitteessa www.sotkutontapaivaa.fi tai puhelimitse JAPA ry:n toimistoon 040 036 1365.

Siivoustalkoiden järjestämisestä ja kustannuksista vastaa vuosittain Jyväskylän kaupunki. Ilmoittautumisia ottaa vastaan JAPA ry ja talkooporukat organisoivat itsenäisesti omat tapahtumansa. Mustankorkean jätteenkäsittelykeskus tukee tapahtumaa ottamalla talkoissa kerätyt roskat maksutta vastaan.


Lisätietoja:
– ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, etunimi.sukunimi@jkl.fi
– koordinaattori Kati Kankainen, JAPA ry, p. 040 036 1365, etunimi.sukunimi@jkl.fi
www.sotkutontapaivaa.fi

17.4.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje