Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Teehetki osin Berliinissä, osin Jämsässä asuvan Johanna Ketolan kanssa Jyväskylän taidemuseossa la 18.4. klo 14–15

Teehetki osin Berliinissä, osin Jämsässä asuvan Johanna Ketolan kanssa Jyväskylän taidemuseossa la 18.4. klo 14–15

Johanna Ketolan videoteos Laakso L447 syntyi yhteistyössä jämsäläisten kanssa. Keskisuomalaisessa metsässä on tapahtunut jotakin kummallista.

Teehetki
la 18.4. klo 14–15
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy

Teehetki on rento tapaaminen taiteilijan kanssa lämpimän teekupposen äärellä. Vieras kertoo itsestään, tekemisistään ja teoksistaan omalla persoonallisella äänellään, vastaa yleisön kysymyksiin ja osallistuu syntyvään keskusteluun.

Johanna Ketola (1978–)

Kuvataiteilija ja valokuvaaja Johanna Ketola asuu osin Berliinissä, osin Jämsässä. Viime talvena hän toteutti yhdessä jämsäläisten kanssa videoteoksen Laakso L447. Ketola kertoo teoksen syntyneen kahden toisiaan pakenevan kokemuksen ristivedosta. Maaseudulla vietettyjen vuosien aikana hän on toisaalta haltioitunut metsistä ja hiljaisuudesta, mutta toisaalta länsimainen kulutuskulttuuri sekä pilaantuva ympäristö ovat muuttuneet hänelle todellisimmiksi kaupungin hälyn puuttuessa ympäriltä.

Johanna Ketola työskentelee muun muassa valokuvan, videon sekä performanssin keinoin. Itse hän puhuu linssipohjaisista medioista. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2003 valokuvaajaksi. Kuvataiteiden maisteriksi hän valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2013.

Ensimmäisen kameransa Ketola sai 12-vuotiaana lahjaksi. Kameran laatu oli surkea, mutta silti hän muistaa elävästi ensimmäisen valokuvansa ottamistilanteen. Tapaus oli niin vaikuttava, että siitä alkoi hänen tiensä visuaalisena taiteilijana.

Johanna Ketolan näyttely Laakso L447
17.4.–24.5.2015
Jyväskylän taidemuseon Holvin alagalleria
Kauppakatu 23
avoinna ti–su klo 11–18
6 / 3 / 0 €. Perjantaisin vapaa pääsy.

http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt/johannaketola

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

17.4.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje