Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginkirjastossa juhlitaan lukuviikkoa 20.–26.4.!

Jyväskylän kaupunginkirjastossa juhlitaan lukuviikkoa 20.–26.4.!

Valtakunnallinen lukuviikko on lukukeskuksen vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria kirjojen pariin. Tämän vuoden teemana on ”Minä lukijana” ja Jyväskylän kaupunginkirjasto osallistuu juhlaviikkoon erilaisin tapahtumin.

Siivet kantavat – ihan jokaisella

Lukuviikon alkajaisiksi, maanantaina 20.4. klo 13, kaupunginkirjasto julkistaa uuden yläkoululaisille suunnatun Siivet kantavat -lukudiplomin. Erityisesti peruskoulun 7.–9. luokan oppilaille suunnatun diplomin tavoitteena on herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta sekä innostaa ja kannustaa lukemaan. Lukudiplomin kirjalistoilta löytyykin monenlaista luettavaa, jokaiselle jotain.

Kaikki lukudiplomin kirjat löytyvät kaupunginkirjaston kokoelmista. Osa teoksista löytyy myös äänikirjana, osa on lainattavissa alkuperäiskielellä. Jotta diplomilistan tarjonta säilyisi tuoreena, päivitetään sitä lukuvuoden varrella. Listan muutoksiin voivat lukijat itse vaikuttaa: verkkokirjastossa teoksia voi tähdittää, arvostella ja tägätä oman mielensä mukaan – hyvät elämyksen pysyvät listalla, huonojen tilalle tuodaan uutta.

Kirjallisuutta monessa muodossa

Keskiviikkona 22.4. klo 12 kirjaston toisessa kerroksessa tarjoillaan ääneenlukua. Kaupungin kulttuurikattaukseen perehtyneet vapaaehtoiset kulttuuriluotsit lukevat otteita mm. Juhani Ahon teoksista.

Torstaina 23.4. klo 13 kirjastolle on kutsuttu joukko Jyväskylän kaupungin yläkoululaisia kuulemaan vuonna 2014 nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon esikoisromaanillaan voittanutta kirjailija Jyri Paretskoita. Paretskoi kertoo kuulijoilleen omasta tuotannostaan sekä työstään kirjailijana. Tilaisuus on avoin ja paikalle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Avajaispäivänä maanantaina 20.4. Lukukeskus sekä Helsingin Viikin normaalilyseo tarjoavat nuortenkirjailija Siri Kolun ja Aleksi Delikouraksen vierailun suoratoistona verkossa klo 13–14 osoitteessa cloud.vink.helsinki.fi/stream

Lisätiedot:
www.jyvaskyla.fi/kirjasto
Siivet kantavat -lukudiplomi verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi/web/arena/ylakoulun-lukudiplomi
www.lukukeskus.fi/lukuviikko

Leena Kruuti, osastonjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4103

Hanna-Leena Majuri-Jantunen, erikoiskirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4113

16.4.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje