Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaupunginteatterin Teatteritiistaissa keskitytään Nuori Näyttämö -hankkeeseen

Kaupunginteatterin Teatteritiistaissa keskitytään Nuori Näyttämö -hankkeeseen

Jyväskylän kaupunginteatterin seuraava Teatteritiistai järjestetään 14.4. klo 19 teatterin ylälämpiössä. Teemana on tuolloin meneillään oleva Nuori Näyttämö -hanke, josta kertovat myös ryhmissä näytelleet nuoret ja heidän ohjaajansa.

Nuori Näyttämö on valtakunnallinen, kaksikielinen ja parivuotinen teatterihanke, joka yhdistää teatteriryhmien, koulujen ja oppilaitoksien nuoret teatterin harrastajat työskentelyyn heidän esitettäväkseen kirjoitettujen uusien kotimaisten näytelmien parissa ja ammattiteatterin tekijöiden kanssa.

Jyväskylän kaupunginteatteri on yksi kuudesta alueellisesta hankkeen keskusteatterista.
– Nuori Näyttämö -hankkeen tausta-ajatuksena on vahvistaa nuorten teatteriharrastuneisuutta, jolla voidaan edesauttaa heidän hyvinvointiaan tarjoamalla yhteisöllistä ja merkityksellistä tekemistä, hanketta Jyväskylässä koordinoiva teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo.
– Ryhmien ohjaajat ovat kokeneita tekijöitä ja vastuu harjoittelusta ja esitysten toteutuksista on ollut heillä – tarvittaessa meiltä on saanut taiteellista tukea tai vaikkapa materiaaliapua. Ryhmien työskentely on ollut suurelta osin osallistujalähtöistä, vaikka tekstit ovat ihan perinteiseen näytelmämuotoon kirjoitettuja hienoja näytelmiä. Nuoret ovat siis päässeet vaikuttamaan lopulliseen toteutukseen, Niskanen kertoo.

Jyväskylässä hankkeeseen osallistuu viisi nuorten teatteriryhmää: Kuokkalan koulun ilmaisutaitoryhmä, kaksi Kansalaisopiston ryhmää, Kulissin nuoret sekä Kristillisen opiston teatterilinja. Kaksi viimemainittua ovat jo saattaneet esityksensä ensi-iltaan, loput kolme nähdään kevään aikana eri näyttämöillä. Kokoavasti kaikki esitykset esitetään 8.-9.5. paikallisessa katselmuksessa kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Teatteritiistai on osa kaupunginteatterin yleisötyötä ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027

9.4.2015Marjo Vihavainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje