Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kauppakadun yläpään muutos pihakaduksi alkaa

Kauppakadun yläpään muutos pihakaduksi alkaa

Kauppakadun muuttamisesta pihakaduksi Kilpisenkadun ja Vaasankadun välisellä osuudella tehtiin päätös maaliskuun kaupunkirakennelautakunnassa. Uuteen pihakatualueeseen sisältyy myös Kilpisenkatu Kauppakadun ja Keskustien välisellä osuudella.

Asian valmistelussa on edetty ripeästi ja konkreettisia muutoksia katuun tehdään huhti-toukokuun aikana. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään tarvittavat liikennemerkkimuutokset ja jyrsitään pois vanhoja ajoratamerkintöjä.

Uuden pihakadun ilme kohenee vähitellen kesää kohti mentäessä, kun ravintoloiden terassit rakentuvat ja kadun kalustusta piristetään penkein sekä kukkaistutuksin. Myös muutama ilmeikäs pyöräteline on alueelle luvassa myöhemmin keväällä. Yrittäjät ja asukkaat voivat edelleen esittää luovia ehdotuksiaan omailmeisyyden luomiseksi yläkaupungin pihakadulle.


Pihakadun säännöt voimaan merkkien asettamisen jälkeen

Alueelle asennetaan muuttuneesta käyttötarkoituksesta kertovat pihakatu-liikennemerkit huhtikuun alussa. Pihakadun liikennesäännöt tulevat voimaan heti merkkien asentamisen myötä. Jos säännöt eivät vielä ole selkeänä mielessä, ne kannattaa nyt kerrata.

Pihakatu on jalankulku- ja ajoneuvoliikenteelle yhteiseksi tarkoitettu katu. Jalankulkija saa kulkea pihakadun kaikilla osilla, mutta ei kuitenkaan saa tarpeettomasti estää ajoneuvoliikennettä. Pihakadulla ajoneuvon kuljettajan, niin autoilijan kuin pyöräilijänkin, on annettava jalankulkijalle esteetön kulku. Ajonopeus on sovitettava jalankulun mukaiseksi eikä se saa ylittää 20 km/h. Kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä, jos hän on tulossa pihakadulta tavalliselle katualueelle.

Pysäköinti pihakadulla on sallittu merkityllä pysäköintipaikalla. Polkupyörän, mopon ja vammaisen pysäköintiluvalla varustetun ajoneuvon saa kuitenkin pysäköidä merkityn pysäköintipaikan ulkopuolelle, jos se ei kohtuuttomasti haittaa pihakadulla liikkumista.


Lisätiedot:
- liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, p. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jkl.fi
- katupäällikkö Tuula Smolander, p. 014 266 5137, tuula.smolander[at]jkl.fi

7.4.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje