Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien hiekanpoisto on aloitettu Jyväskylässä koko kaupungin alueella

Ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien hiekanpoisto on aloitettu Jyväskylässä koko kaupungin alueella

Talviaikaan liukkauden torjuntaan käytettyä hiekoitushiekkaa poistetaan ajoradoilta ja kevyen liikenteen väyliltä parhaillaan koko Jyväskylän alueella.

Ruutukaava-alueen työt alkavat olla kaupungin vastuulla olevien alueiden osalta valmiina. Kuokkalan sillalla ja Lutakon alueella on käynnissä hiekan poiston jälkeinen pesu, jonka kohteena ovat myös eri puolilla kaupunkia sijaitsevat liikenteenjakajat ja alikulkutunnelit.

Hiekkaa poistetaan työn alla olevilla alueilla keliolosuhteiden salliessa eli silloin kun hiekka ei ole jäässä. Yöpakkaset saattavat hidastaa työn etenemistä, mutta hiekanpoisto pyritään saamaan valmiiksi vappuun mennessä.

Kaupunki muistuttaa, että niiden kiinteistöjen, joilla on jalkakäytävien talvihoitovelvollisuus, tulee huolehtia hiekanpoistosta vastuullaan olevilta jalkakäytäviltä.

Kaupungin alueella on useita valtion ylläpitämiä maanteitä, joiden hiekanpoistosta vastaa Keski-Suomen ELY-keskus oman aikataulunsa mukaisesti. ELY-keskuksen hoidossa olevat väylät on esitetty kartassa http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/32874_jkl_ajo.pdf.


Lisätiedot: ylläpidon rakennuttaja Jukka Piispanen, p. 014 266 5133, jukka.piispanen[at]jkl.fi

7.4.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje