Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Professori Tapio Markkanen valottaa Suomen tähtitieteen historiaa Jyväskylän kaupunginkirjastolla torstaina 9.4.

Professori Tapio Markkanen valottaa Suomen tähtitieteen historiaa Jyväskylän kaupunginkirjastolla torstaina 9.4.

Professori ja tähtitieteilijä Tapio Markkanen luennoi Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa torstaina 9.4. klo 18 alkaen.

Keväällä 2015 julkaistu Suomen tähtitieteen historia (Ursa 2015) on Markkasen suomalaiselle lukijalle kirjoittama teos, joka pohjautuu Raimo Lehden ja Tapio Markkasen tieteelliseen julkaisuun History of Astronomy in Finland 1828–1918 (Suomen Tiedeseura, 2010). Suomen tähtitieteen historia ulottuu keskiajasta nykypäivään ja 1800¬-luvun lopulla Suomi oli tähtitieteen eturintamassa, kun silmillä tapahtuva havainnointi väistyi ja valokuvaus otettiin tähtitieteen palvelukseen.

Professori Tapio Markkanen on tieteen historiaan erikoistunut tähtitieteilijä, tiedetoimittaja ja yksi tiedekeskus Heurekan perustajista. Lukuisia teoksia kirjoittanut Markkanen on palkittu vuonna 2014 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ja tietokirjallisuuden Warelius-palkinnolla. Palkintoperusteluissa kiitettiin mm. Markkasen kykyä ”löytää yllättäviä ja innostavia yhteyksiä tähtitieteeseen – olivat aiheena sitten muinaisen Egyptin veistokset, italialainen maalaustaide, Sibeliuksen musiikki tai Volter Kilpi."

Luennon järjestävät Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Suomen Tietokirjailijat ry.

Vapaa pääsy!

Lisätiedot:
www.facebook.com/events/923545194343596
Marianna Tiensuu, kirjastovirkailija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4123, marianna.tiensuu[at]jkl.fi

1.4.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje