Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keskustan, Kuokkalan ja Kyllön perhesuunnitteluneuvoloissa otetaan 13.4.2015 alkaen käyttöön takaisinsoittopalvelu

Keskustan, Kuokkalan ja Kyllön perhesuunnitteluneuvoloissa otetaan 13.4.2015 alkaen käyttöön takaisinsoittopalvelu

Keskustan, Kuokkalan ja Kyllön perhesuunnitteluneuvoloissa otetaan 13.4.2015 alkaen käyttöön takaisinsoittopalvelu. Palvelu helpottaa yhteydensaantia perhesuunnitteluneuvolaan puhelinlinjojen ollessa varattuina. Takaisinsoittopalvelu tulee käyttöön myös Huhtasuon alueen asukkaille, sillä Huhtasuon perhesuunnitteluneuvolan palvelut siirtyivät tammikuussa 2015 Keskustan perhesuunnitteluneuvolaan osoitteeseen Tapionkatu 7.

Palvelun käyttöönoton myötä Keskustan, Kuokkalan ja Kyllön perhesuunnitteluneuvoloille tulee yksi yhteinen puhelinnumero, johon asiakkaat voivat soittaa annettuina puhelinaikoina.

- Jos numero on jatkossa varattuna asiakkaan soittaessa, hän voi jättää napin painalluksella soittopyynnön takaisinsoittoa varten. Kun puhelinlinjat vapautuvat, soitetaan asiakkaalle takaisin, kertoo osastonhoitaja Hannele Virenius

Palvelu on jo käytössä terveysasemien avosairaanhoidon ja hammashoitoloiden ajanvarausnumeroissa. Takaisinsoittopalvelu on saanut asiakkailta myönteisen vastaanoton ja helpottanut yhteydensaantia ajoittain ruuhkaisiin ajanvarausnumeroihin.

- Perhesuunnitteluneuvoloiden asiakkaat ovat antaneet runsaasti palautetta siitä, että puhelinaikoina on välillä haastavaa saada yhteyttä terveydenhoitajiimme linjan ollessa jatkuvasti varattuna. Jatkossa tilanne kuitenkin helpottuu, eikä asiakkaan tarvitse soittaa neuvolaan useaan otteeseen vaan me otamme häneen yhteyttä neuvoloista käsin viimeistään kahden arkipäivän kuluttua soittopyynnön jättämisestä, Virenius lupaa.

Muiden Jyväskylän ja JYTE-kuntien perhesuunnitteluneuvoloiden ajanvarausnumerot ja puhelinajat säilyvät ennallaan.

Puhelinajat ja -numero 13.4.2015 alkaen

Keskustan (ml. Huhtasuo), Kuokkalan ja Kyllön perhesuunnitteluneuvolan yhteinen ajanvarausnumero 13.4.2015 alkaen on 014 266 2229. Puhelinajat maanantaista torstaihin kello 8–11 ja perjantaina kello 8–9.

Ohjeita takaisinsoittopalvelun käytöstä löytyy osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/takaisinsoitto

Taustaa: Mikä on perhesuunnitteluneuvola?

Perhesuunnitteluneuvoloiden tarkoituksena on väestön seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Perhesuunnitteluneuvolassa annettavia palveluita ovat mm.:

- raskauden ehkäisyneuvonta ja yksilöllinen ehkäisyn suunnittelu
- sukupuolitauteihin liittyvä neuvonta ja hoitoon ohjaus
- lapsettomuuteen liittyvät alkututkimukset
- raskauden keskeytykseen liittyvä neuvonta ja ohjaus tutkimuksiin sekä jatkohoitoon.

31.3.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje