Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kompostoinnin saloihin johdatellaan maksuttomilla luennoilla

Kompostoinnin saloihin johdatellaan maksuttomilla luennoilla

Haluaisitko perustaa kompostin? Tarvitsetko kertausta kompostin hoidosta? Kevät on hyvää aikaa kompostoinnin aloittamiseen, ja sitä varten kompostoinnista kiinnostuneille on tarjolla neuvoja kompostointiin ja kompostorin hoitoon huhtikuun ilmaisissa yleisötilaisuuksissa.

Käytännönläheisen kurssi-illan aikana käydään läpi kompostoinnin perusteet: kompostin perustaminen, hoitaminen, materiaalit ja kompostointiin liittyvät säädökset. Tilaisuuksissa kerrataan lyhyesti myös jätehuollon toiminnan periaatteet ja lajitteluohjeet. Kompostoinnin saloihin opastavat JAPA ry:n asiantuntijat.

Kurssien päivämäärät ja paikat

  • ti 7.4. klo 18.00–20.00 Jyväskylän kansalaisopisto / Luentosali 1
  • ke 8.4. klo 18.00–20.00 Tikkakoski / Liinalammin koulu
  • ti 14.4. klo 18.00–20.00 Korpilahti / Kirkonmäki / Puukoulu
  • ke 15.4. klo 18.00–20.00 Vaajakoski / Vaajakosken aluekirjasto-kansalaisopisto / Taideluokka 2. krs

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Koulutuksen järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän kansalaisopiston ja JAPA ry:n kanssa. Kaikkien luennoilla osallistuneiden kesken arvotaan Kirsi Tuomisen opaskirja ”Kaikki kompostoinnista”, joka on kattava perusteos kompostoinnista Suomen olosuhteissa.

Matokompostori muuttaa biojätteet mullaksi sisällä

Jos pihalla ei ole paikkaa kompostorille, kotona voi kompostoida myös sisätiloissa. Tunkiolierot viihtyvät sisätiloissa ja muuttavat ruoantähteet ja kuoret mullaksi hajuttomasti ja siististi. Matokompostorin voi perustaa esimerkiksi vanhaan akvaarioon tai muoviseen säilytyslaatikkoon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tunkioliero on eri laji kun kastemato. Kastemato ei selviä lämpimissä sisätiloissa.

Luennoilta on mahdollista saada myös kompostilieroja sekä opastusta matokompostin perustamiseen. Jos haluaa saada luennolta mukaansa lieroja oman kompostin perustamista varten, mukaan kannattaa ottaa mukaan oma astia, esimerkiksi pieni pakasterasia, jonka kannessa on muutama ilmareikä.

Lisätietoja:
- koordinaattori Kati Kankainen, JAPA ry, p. 0400 361 365, kati.kankainen@jkl.fi
- koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi, www.japary.fi

27.3.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje