Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Iloa arkeen! Haluatko soittaa, maalata, tarinoida tai näytellä? Haku Jyväskylän kansalaisopiston lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen alkaa 1.4.

Iloa arkeen! Haluatko soittaa, maalata, tarinoida tai näytellä? Haku Jyväskylän kansalaisopiston lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen alkaa 1.4.

Tarjolla on kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen opetusta viihtyisässä ja vireässä ympäristössä. Opinnot alkavat elokuussa.

– Taideharrastus antaa lapsille ja nuorille elämyksiä ja eväitä elämää sekä mahdollista tulevaa ammattia varten. Monipuoliset vaihtoehdot sekä eri ikäryhmille suunnatut taitotasot mahdollistavat pitkäkestoisen ja tavoitteellisen opiskelun, Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun sanataiteen opettaja Pia Niskanen kuvailee.

Niskasen mukaan taiteiden perusopetus on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille ja tapahtuu pääsääntöisesti ryhmissä.

- Ryhmäopetuksessa korostuu hyvä yhteishenki ja luomisen ilo. Oppilaiden mielestä uuden harrastuksen ohella parasta ovatkin kaverit ja yhteinen aika.

Poikkeuksen ryhmäopetukseen muodostaa musiikki, jossa tarjolla on myös yksilötunteja. Näin esimerkiksi soolosoitinten taitajille pystytään takaamaan riittävä yksilöllinen huomio.

Lukuvuosi huipentuu kevätesityksiin

Uutta harrastusta haeskelevalle Niskanen vinkkaa vierailua eri taiteenlajien kevätesityksiin. Näissä oppilaat esittelevät lukuvuoden aikana kartuttamiaan oppeja ja kokemuksia.

– Esimerkiksi kuvataidekoulun kevätnäyttely tai musiikkikoulun Lapsilta Lapsille –konsertti toukokuussa ovat hyvä läpileikkaus siitä, mitä kaikkea vuoden aikana on ennätetty. Tutustua kannattaa myös teatteritaiteen Nuori näyttämö -hankkeen esityksiin sekä sanataidekoulun laululyriikka-näyttelyyn. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät kansalaisopiston verkkosivuilta.

Ja vaikka esityksiin ei ennättäisikään, Niskanen lupaa, että uutta harrastusta ei tarvitse valitse umpimähkään. Ilmoittautumisen jälkeen oppilas voi käydä kaksi kertaa tutustumassa opetukseen ennen kuin tekee lopullisen päätöksen harrastuksen aloittamisesta.

Kesälomalle kurvataan taiteiden leirin kautta

Lukuvuoden päätyttyä nuoret oppilaat kokoontuvat Tikkakoskelle taiteiden leirille. Kaikille 8–12-vuotiaille tarkoitettu leiri järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla Luonetjärven koululla. Päiväleirin teemana ovat hahmot ja viikon aikana hypätään hahmojen nahkoihin ja luodaan kuvitteellisia henkilöitä. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja uusiin kavereihin tutustumista. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taiteenlajeista. Osallistumismaksu 125 € sisältää opetuksen, käytettävät materiaalit sekä lämpimän ruoan.
Lisätiedot sekä ilmoittautuminen taiteen perusopetukseen sekä taiteiden leirille 1.-30.4.2014 osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto/lapsetjanuoret

Lisätietoa:
www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto

Ilmoittautuminen opetukseen:
Pirjo Linna, opistosihteeri, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4079

Taiteiden leiri:
Sari Talvio, musiikinopettaja, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 050 372 7359

Pia Niskanen, sanataiteen opettaja, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4084

24.3.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje