Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Maailma pimenee tunniksi Earth Hour -lauantaina 28.3. – tapahtumaa vietetään myös Jyväskylässä

Maailma pimenee tunniksi Earth Hour -lauantaina 28.3. – tapahtumaa vietetään myös Jyväskylässä

Maaliskuun viimeisenä lauantaina 28.3. vietetään maailmanlaajuista Earth Hour -ilmastotapahtumaa. Valon kaupunki Jyväskylä on ilmoittautunut tapahtumaan mukaan ja sammuttaa tapahtuma-aikana kello 20.30–21.30 valoja monista keskeisistä kaupunkivalaistuskohteistaan. Jyväskylä on osallistunut Earth Houriin jo vuodesta 2009 lähtien.

Jyväskylän Earth Hour -sammutuskohteita ovat tänä vuonna kaupunkirakennepalveluiden hallinnoimat Kuokkalan sillan, Kilpisen ylikulkusillan ja Äijälänsalmen sillan kohdevalaistukset. Jyväskylän Tilapalvelu sammuttaa kaupungintalon ja Harjun Vesilinnan julkisivuvalaistukset.

Jyväskylän seurakunta sammuttaa Earth Hourin ajaksi valot Säynätsalon, Korpilahden, Kuokkalan, Tikkakosken, Vaajakosken ja Taulumäen kirkoista sekä Kirkkopuistossa sijaitsevasta Kaupunginkirkosta.

Keskimaa pimentää Sokos-tavaratalon ja sammuttaa kaikkien Sokos-hotellien valoja osana tapahtumaa. Kauppakeskuksista ainakin Forum ja Jyväskeskus ovat mukana tapahtumassa. Myös Technopolis osallistuu Innova-rakennuksellaan ja Senaatti-kiinteistöt sammuttavat sisävalot kaikissa 11 toimipisteessään.

Earth Hourin tavoitteena on innostaa ihmiset toimimaan ilmastokriisin torjumiseksi. Tänä vuonna Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Ruuan ympäristövaikutuksia on helppo pienentää kolmella yksinkertaisella askeleella: korvaa osa lihasta kasviksilla, älä heitä ruokaa roskiin ja suosi vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita.

Pienen symbolisen eleen – valojen sammuttamisen – avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Jyväskylä kannustaa asukkaita, yhteisöjä ja yrityksiä osallistumaan tapahtumaan sankoin joukoin. Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa www.earthhour.fi.


Lisätietoja:
- Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Annukka Larsen, p. 040 740 4717, annukka.larsen[at]jkl.fi
- www.earthhour.fi
- www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi
- http://www.earthhour.fi/tapahtumat/kuokkalansilta-katoaa-pimeyteen/

24.3.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje