Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä eduskuntavaalien äänestyspaikoissa muutoksia, tarkista äänestyspaikkasi ilmoituskortista

Jyväskylässä eduskuntavaalien äänestyspaikoissa muutoksia, tarkista äänestyspaikkasi ilmoituskortista

Huhtikuussa toimitettavien eduskuntavaalien äänestyspaikoissa tapahtuu Jyväskylässä merkittäviä muutoksia, sillä kaupungin äänestysalueiden lukumäärä vähenee aiemmasta 39:stä 30:een. Muutos koskee tuhansia äänioikeutettuja, joten oma vaalipäivän äänestyspaikka kannattaa tarkistaa jokaiselle äänioikeutetulle kotiin lähetettävästä ilmoituskortista jo hyvissä ajoin. Ilmoituskortti on tulossa postitse viimeistään maaliskuun lopulla.

Äänestyspaikat vaalipäivänä

Ennakkoäänestys 8.-14.4.

Myös 8.-14.4.2015 toimitettavan ennakkoäänestyksen äänestyspaikoissa tapahtuu muutoksia. Seppälän posti jää pois ja Korpilahdella äänestyspaikka siirtyy Vanhapappilasta Korpilahden yhtenäiskoululle koulukeskukseen.

Ennakkoäänestyspaikat

Kotiäänestys

Kotiäänestys järjestetään niille Jyväskylän kaupungin äänioikeusrekisteriin merkityille henkilöille, joiden kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, etteivät nämä pääse vaalipäivän äänestyspaikkaan tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Kotiäänestykseen on ilmoittauduttava viimeistään tiistaina 7.4.2015 kello 16.00. Myöhemmin tapahtuneita ilmoittautumisia ei voida vaalilain mukaan ottaa huomioon.
Ilmoittautua voi esimerkiksi puhelimitse keskusvaalilautakunnan toimistoon arkisin klo 8 - 16, puh. 040 487 7125 tai lähettämällä tiedot osoitteeseen vaalit [at] jkl.fi tai oikeusministeriön sähköinen lomake*.

Lähetä täytetty lomake tai vastaavat tiedot Jyväskylän kaupungin keskusvaalilautakunnalle osoitteeseen PL 193, 40101 Jyväskylä.
Myös sähköisesti ja postitse toimitettavien ilmoittautumisten tulee olla perillä viimeistään tiistaina 7.4.2015 kello 16.00.

Laitosäänestys

Laitosäänestys järjestetään sairaaloissa ym. ympärivuorokautista hoitoa antavissa ja muissa kaupunginhallituksen määräämissä sosiaalihuollon toimintayksiköissä sekä rangaistuslaitoksissa oleville tai niihin otetuille.

Laitosäänestyksellä turvataan erityisesti laitoksiin otettujen tai niissä hoidettavana olevien henkilöiden mahdollisuus äänestää. Näin ollen esim. laitosten henkilökunta ja vierailijat eivät voi äänestää laitosäänestyksen yhteydessä.

Laitosäänestykset toimittaa luottamusmiehistä koostuva vaalitoimikunta. Vaalitoimikunnat kuuluttavat laitoksissa niiden tarkat ennakkoäänestysajankohdat huhtikuun alussa.

Vaalipäivä on sunnuntai 19.4.2015

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 19.4. Eduskuntavaaliehdokkaiden vaalinumerot julkistettiin 19.3.2015.
Vaalinumerot*

Vaalipäivän äänestyspaikan voi tarkistaa Jyväskylän karttapalvelusta.
Vinkki: Valitse karttapalvelun etusivulla vasemmalta Aluejaot > Äänestysalueet ja äänestyspaikat. Kirjoita hakukenttään oma osoitteesi ja hae. Karttanäkymää pienentämällä/suurentamalla näet vaaleapunaisella rajatun alueen, jonka sisällä sijaitsevat sekä osoitteesi että punaisella ympyröity äänestyspaikkasi.

Kansanedustajat valitaan joka neljäs vuosi toimitettavilla vaaleilla. Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. Eduskuntavaaleja varten maa on jaettu 13 vaalipiiriin. Keski-Suomen vaalipiiristä valitaan 10 kansanedustajaa 200-paikkaiseen eduskuntaan.

Lisätietoja vaaleista:
Eduskuntavaalit 2015 Jyväskylässä

Vaalitoimisto, Jyväskylän kaupunki, puh. p. 040 351 1402, vaalit [at] jkl.fi

20.3.2015Tarja Tiainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje