Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterin syysakudella musikaali, komedia ja draamaa

Jyväskylän kaupunginteatterin syyskauden ensi-iltoina musikaali, komedia ja draama

Jyväskylän kaupunginteatterin tulevan syyskauden uutuusnäytelmät on julkistettu. Ensi-illoista kaksi nähdään suurella näyttämöllä ja yksi pienellä. Syyskauden avaa Jekyll & Hyde -musikaali, jonka ohjaa Anssi Valtonen. Pienen näyttämön lokakuun lopun uutuus on Satu Rasilan kirjoittama havahduttava muistisairautta käsittelevä Katoava maa. Sen ohjauksesta vastaa Eljas Liinamaa. Niin ikään lokakuun lopulla suurella näyttämöllä nähdään Alan Ayckbournin vauhdikas komedia Juhlista jaloin, jonka ohjaa Leena Havukainen.

Rosoisen romanttinen Jekyll & Hyde kuljettaa katsojan 1800-luvun sumuiseen Lontooseen

Jekyll & Hyde -musikaali täyttää niin jännityksen kuin romantiikankin ystävien toiveet tarjoten samalla aineksia myös moraalisille pohdinnoille. Lontooseen sijoittuvassa kauhuromanttisessa tarinassa vahva musiikki yhdistyy kiehtovaan visuaalisuuteen ja syviin inhimillisiin tunteisiin. Musikaalin ohjaa Anssi Valtonen ja koreografiasta vastaa Sonja Pakalén. Teos nähdään Jyväskylässä uutena Kari Arffmanin suomennoksena. Jekyll & Hyden huikeassa pääroolissa vuorottelevat Henri Halkola ja Joni Leponiemi ja keskeisissä naisrooleissa hurmaavat Maria Lund (vier.) ja Saara Jokiaho. Ensi-ilta on lauantaina 5.9. klo 19.00 suurella näyttämöllä.

Juhlista jaloin vauhdittaa pikkujoulukautta

Täyslaidallinen vauhtia, vastoinkäymisiä ja vinoja ihmissuhteita on luvassa Alan Ayckbournin brittikomediassa Juhlista jaloin (Season’s Greetings). Komedian kiemuroissa kukaan näytelmän henkilöistä ei piilota kynttiläänsä vakan alle. Esityksen ohjaa jyväskyläläisille Saituri-ohjauksestaan tuttu Leena Havukainen. Ensi-ilta on perjantaina 30.10.2015 klo 19.00 suurella näyttämöllä.

Pienen näyttämön Katoava maa vie muistoihin

Satu Rasilan kirjoittama Katoavaa maa avaa katsojalle Helenan ja Aarnen lähes viisikymmenvuotista avioliit-toa, jonka nykyhetkeä Alzheimerin tauti värittää voimakkaasti. Menneen ja tulevan hämärtyessä yhteisen elämän koko kirjo herää henkiin tässä hetkessä, arjessa, muistoissa ja mielen makuuhuoneissa: valinnat ja uhraukset, haavat ja menetykset, halut ja toiveet – anteeksianto vai unohdus? Esityksen ohjaa Eljas Liinamaa ja sen ensi-ilta on 28.10. pienellä näyttämöllä.

Syksyn ohjelmistoa tullaan täydentämään mielenkiintoisilla vierailuilla ja yhteistyöesityksillä.

Liput syksyn esityksiin ovat nyt myynnissä kaupunginteatterin lippumyymälässä, Lippupisteen toimipaikoissa ja internetissä: http://www.lippu.fi/

lisätietoja esityksistä:
Jekyll & Hyde, ohjaaja Anssi Valtonen, p. 040 700 2849
Juhlista jaloin, ohjaaja Leena Havukainen, p. 041 459 3992
Katoava maa, ohjaaja Eljas Liinamaa, p. 050 3584013
teatterinjohtaja Kari Arffman p. 040 703 4735
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

19.3.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje