Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen ideointi jatkuu Peurunka2-seminaarissa 15.4.2015

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen ideointi jatkuu Peurunka2-seminaarissa 15.4.2015

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämistyötä Keski-Suomessa jatketaan 15.4.2015 klo 8.30–16 järjestettävässä seminaarissa Laukaan Peurungassa. Peurunka2 nimeä kantava seminaari on jatkoa Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen viime lokakuussa järjestämälle aloitusseminaarille, joka keräsi kokoon lähes 500 sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta kiinnostunutta henkilöä eri puolilta maakuntaa. Peurunka2-seminaarissa on tarkoitus jatkaa keskustelua palveluiden uudistamisesta asukaslähtöisesti.

- Lokakuussa pidetyn seminaarin jälkeen hanke on työskennellyt puolen vuoden ajan ja tavannut tuhansia maakunnan ammattilaisia ja asukkaita sote-uudistuksen merkeissä. Tältä pohjalta ovat valmistuneet ensimmäiset versiot uusien toimintamallien pohjaksi sekä ehdotus lähipalveluiden määritelmäksi. Lisäksi on koottu aineistot kehittämistä ja tietojohtamista varten, kertoo hankepäällikkö Marja Heikkilä.

Näitä teemoja käydään läpi päivän puheenvuoroissa ja viedään yhdessä eteenpäin päivän aikana järjestettävissä työpajoissa.

- Työpajat tekevät hyvin konkreettisia esityksiä siitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluita Keski-Suomessa pitäisi uudistaa. Siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni aiheesta kiinnostunut tulisi mukaan seminaariin kertomaan omia näkemyksiään ja osallistumaan keskusteluihin, Marja Heikkilä kannustaa.

Seminaariin ovat tervetulleita alan ammattilaiset, päättäjät, median ja järjestöjen edustajat, yrittäjät sekä aiheesta kiinnostuneet keskisuomalaiset asukkaat. Ilmoittautuminen seminaariin 1.4.2015 mennessä osoitteessa www.lyyti.in/Peurunka_2_seminaari_6463. Seminaarin tarkan ohjelman voit lukea tämän linkin kautta.

Seminaarin aamupäivän yhteiset puheenvuorot sekä tietojohtamisen työpaja (nro. 8) tullaan myös videoimaan. Videot voi katsoa jälkikäteen hankkeen kotisivuilla osoitteessa www.jyvaskyla.fi/sote2020.

Taustaa: Mikä on Keski-Suomen SOTE 2020 -hanke?

Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen tavoitteena on rakentaa Keski-Suomeen asukas- ja asiakaslähtöinen tuotantorakenne ja toimintamalli, jolla turvataan Keski-Suomen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Hankkeessa ovat mukana kaikki Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkunnat. Hankkeessa keskitytään palveluprosessien rakentamiseen, peruspalvelujen vahvistamiseen ja johtamisen kehittämiseen. Hanketta toteutetaan 1.3.2014–30.10.2016, hallinnoijana toimii Jyväskylän kaupunki. Hankkeesta voi lukea lisää osoitteessa www.jyvaskyla.fi/sote2020.

17.3.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje