Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ranskan viimeisen kuninkaan ihmeelliset seikkailut Lapissa – tietokirjailija Osmo Pekonen vieraana Jyväskylän kaupunginkirjastolla 24.3.

Ranskan viimeisen kuninkaan ihmeelliset seikkailut Lapissa – tietokirjailija Osmo Pekonen vieraana Jyväskylän kaupunginkirjastolla 24.3.

Kirjailija, dosentti Osmo Pekonen luennoi Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa tiistaina 24.3. klo 18 alkaen. Luento perustuu viime vuonna julkaistuun tietokirjaan Ranskan viimeisen kuninkaan retkikunta (John Nurmisen Säätiö 2014). Pekonen on yksi kirjan viidestä kirjoittajasta.

Ranskan kiinnostus maapallon pohjoisimpiin alueisiin voimistui toden teolla sen viimeisen kuninkaan Louis-Philippen aikana keväällä 1838. Osa retkikunnan maineikkaista tutkijoista poikkesi myös Lappiin. Ruotsista oppaaksi pestattiin Lars Levi Laestadius, joka tunnettiin saamelaisen kulttuurin asiantuntijana ja kasvitieteilijänä.

Kirjan artikkeleissa valotetaan matkan ohella Louis-Philippen elämäntarinaa. Euroopassa ja Pohjolassa 1790-luvulla puolivälissä peitenimellä matkanneen Orléansin herttuan nuoruudenseikkailujen kuvaus on herkullista luettavaa.

Osmo Pekonen on suomalainen matemaatikko, historioitsija ja kirjailija. Pekonen on sekä filosofian että yhteiskuntatieteiden tohtori ja hän on asunut ja työskennellyt useaan otteeseen Ranskassa.

Vapaa pääsy!

Lisätiedot:
Marianna Tiensuu, kirjastovirkailija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4123, marianna.tiensuu[at]jkl.fi

17.3.2015Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje