Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Poimintoja Jyväskylän synttäriviikon lastenohjelmasta

Poimintoja Jyväskylän päivien lastenohjelmasta

Jyväskylä täyttää 178 vuotta 22.3. ja synttäriviikkoa juhlitaan tänä vuonna 19.-22.3. Lapsiperheille suunnatussa ohjelmassa on tarjolla tanssia, teatteria ja musiikkia.

Pohjantähden nähden
To 19.3. klo 18
Huhtasuon seurakuntakeskus, seurakuntasali, Nevakatu 6

Pohjantähden nähden on eri-ikäisten esiintyjien toteuttama tanssiteos, joka kertoo elämän eri vaiheista ja elämänkaaren kulusta. Teos on luotu vanhusten omien muistojen ja kokemusten pohjalta. Muistojen, musiikin, nuorten tanssijoiden ja vanhusten kohtaamisista muodostuu koskettava ja tunnelmallinen esitys, jonka koreografian ovat tehneet Karoliina Lahdenperä ja Emma Valtonen. Esitys sopii koko perheelle lapsista ikääntyneisiin. Kesto n. 35 min.
Vapaa pääsy!

European Theatre Collective: Aapelus – aakkosmatka suomenkieleen
Pe 20.3. klo 11
Kansalaistoiminnankeskus Matara, Tourujokisali, Matarankatu 6

Aapelus - Aakkosmatka suomenkieleen on teatteriesitys, joka tutustuttaa lapset erilaisiin tapoihin puhua suomea. Kaarina Helakisan samannimisestä teoksesta inspiraationsa saaneessa esityksessä pohditaan Suomen uusinta murretta, maahanmuuttajien kieltä. Romanialaistaustainen ohjaaja-näyttelijä David Kozma tutustui Aapelukseen lukiessaan iltasatuja lapsilleen ja ihastui sen leikkisään sävyyn käsitellä kieltä.

Viime syksynä Kulttuurikeskus Caisassa ensi-iltansa saanut Aapelus on nyt mukana Jyväskylässä synttäriviikon ohjelmassa. Esityksestä vastaavat David Kozma ja näyttelijä-muusikko Romulus Chiciuc ja siinä sukelletaan yhdessä yleisön kanssa sanojen kielikuviin ja makustellaan kirjainten muotoja ja rytmiä. Aapelus sopii sekä suomea äidinkielenään että suomea toisena kielenä puhuville katsojille. Suositusikä 3-10 -vuotiaille. Kesto n. 45 min.
Vapaa pääsy, pakolliset ennakkovaraukset 20.3. klo 10 mennessä: www.lyyti.in/aapelus

Mimmit: Muskari-konsertti
Su 22.3. klo 11, Palokan pelimannitalo, Saarijärventie 71
Su 22.3. klo 15, Aalto-sali, Väinönkatu 7 (loppuunmyyty)

Huippusuosittu Mimmit-yhtye eli Hannamari Luukkanen ja Pauliina Lerche esiintyvät bändinsä kanssa Jyväskylän 178-vuotissyntymäpäivänä peräti kahdessa konsertissa. Aalto-salin loppuunmyydyn syntymäpäiväkonsertin lisäksi Mimmejä kuullaan Palokan Pelimannitalolla. Mimmien uusin, televisiosarjasta koostettu Muskari-levy julkaistaan maaliskuussa pari päivää ennen paikallisia konsertteja. Jyväskyläläiset pääsevätkin ensimmäisten joukossa nauttimaan uunituoreen Muskari-levyn musiikista livenä. Mimmien vauhdikas meno ja vastustamattoman iloinen energia esiintymislavalla saavat hyvälle tuulelle kaikenikäiset kuulijat. Kesto n. 45 min.

Palokan Pelimannitalo järjestää lisäkonsertin 22.3. klo 11. Liput tähän konserttiin maksavat 10 euroa ja niitä voi varata ja ostaa Pelimannitalolta, p. 044 270 4250, pelimannitalo(at)elisanet.fi.

Ohjelmisto kokonaisuudessaan: www.jyvaskyla.fi/paivat
Jyväskylän päivät Facebookissa: https://fi-fi.facebook.com/events/1535105876756996

Lisätietoja ja kuvia tiedotuskäyttöön:
kulttuurituottaja Riikka Järvinen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4043
riikka.jarvinen(at)jkl.fi

16.3.2015Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje