Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän päivien juhlinnassa on mukana nostalgisiin tunnelmiin synttärijuhlissaan heittäytyvä taidemuseo

Jyväskylän päivien juhlinnassa on mukana nostalgisiin tunnelmiin synttärijuhlissaan heittäytyvä taidemuseo

Taidemuseo viettää synttäreitään tehden aikamatkan 1950- ja 1960-luvuille Ehtiihän sinne Pariisiin myöhemminkin -näyttelyn hengessä. Juhlavieraiden toivotaan pukeutuvan vintage-aarteisiinsa. Viimeinen silaus aikahyppyyn syntyy museoon pystytetyssä kampaamossa ja kauneushoitolassa.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23

Lauantaina 21.3. klo 12–16
Nostalgiaa museon 17-vuotissynttäreillä

Kaikille avoimessa juhlassa on myös valokuvaaja paikalla ikuistamassa 1950- ja 1960-lukujen lookeja. Pariisilaistyylisessä Café Muse’ssa on luvassa synttäritarjoilua. Lauluyhtye PiCCante luo tunnelmaa ajan sävelin kello 15 alkaen. Ehtiihän sinne Pariisiin myöhemminkin -näyttelyn yleisöopastus kello 12 ja keskustelevia kuvantarkasteluita kello 13 ja 14.


Jyväskylän päivien ohjelma taidemuseossa:

Torstaina 19.3. ja perjantaina 20.3. klo 12–17
Tallennetaan valokuvat Albumit auki -arkistoon!

Valtakunnallisessa hankkeessa tallennetaan kotialbumien valokuva-aarteita digitoimalla ne virtuaaliseen tietokantaan, jonka sisältöä pääsee katsomaan Albumit auki -nettisivuilla. Kuka tahansa voi tuoda paperikuvia, dioja ja negatiiveja kuvankeruupisteeseen. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä ja yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi. Kuvat on mahdollista tallentaa omalle muistitikulle. Kuvien tallentajille vapaa pääsy taidemuseoon.

Perjantaina 20.3. klo 16.30–17.30
Teehetki taiteenkerääjä taksimies Voitto Toivaisen kanssa

Keskisuomalaisen taiteen kerääjänä tunnettu Voitto Toivainen osti ensimmäisen teoksensa vuonna1958. Sittemmin vuosikymmenten saatossa hän on puolisonsa Hellevi Toivaisen kanssa hankkinut huomattavan määrän teoksia näyttelyistä, myyjäisistä, kirpputoreilta ja huutokaupoista. Hän on kertonut vierailleensa lapsena maalarimestari Eemil Kaistisen kotona ja nähneensä seinillä Jonas Heiskan ja Urho Lehtisen maalauksia. Myös nuoruuden ystävyys Jaakko Mannisen kanssa on epäilemättä herättänyt mielenkiintoa taidetta kohtaan. Hellevi ja Voitto Toivaisen taidekokoelmasta koottu näyttely oli esillä 27.10.2006–28.1.2007 Keski-Suomen museossa, jonne kokoelma on lahjoitettu.

Lauantaina 21.3. klo 20–21
Tupa ryskyi, parret paukkui – Suomen kansan rivot runot

Kalevala 180 -juhlavuoden kunniaksi leikitellään Suomen kansan roisilla menneisyydellä. Eero Enqvistin, Pinja Hahtolan ja Petra Lampisen punat poskille kohottava esitys on koottu kalevalaisista kansanrunoista. Esityksessä nähdään mm. paimenpoika pahassa puutteessa, lemmekäs Lönnrot, vanhat piiat vonkaamassa sekä Wittu ja Kürppä kilpasilla. Muun muassa Elias Lönnrotin ja C.A. Gottlundin keräämät runot ovat jääneet arkistoihin "epäsiveellisyytensä" vuoksi. Aiemmin sensuroitu aineisto on kerätty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoista ja siitä julkaistaan kirja Kalevalan päivänä. Esitys on K-18.
Liput: 10 €, lunastetaan paikan päällä ennen esitystä, käteismaksu. Ennakkovaraukset: http://www.lyyti.in/rivot_runot


Jyväskylän päiviä juhlitaan torstaista sunnuntaihin 19.–22.3. Kaupunki täyttää 178 vuotta ja synttäriviikon ohjelmassa on teatteria, avoimia ovia, lastenohjelmaa, kakkukahveja ja paljon muuta. Lue lisää ohjelmasta http://www.jyvaskyla.fi/paivat


Lisätietoja:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050542 0591, spa.turpeinen(a)jkl.fi
Riikka Järvinen, kulttuurituottaja, kulttuuripalvelut, puh. 014 266 4043, riikka.jarvinen(a)jkl.fi

13.3.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje