Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki on julkistanut ostolaskut avoimena datana

Jyväskylän kaupunki on julkistanut ostolaskut avoimena datana

Jyväskylän kaupunki on julkistanut tietojärjestelmässään olevat kaikkien toimialojen ja liikelaitosten hankintatiedot eli tavaroiden ja palvelujen ostot. Tiedot on julkistettu avoimena datana kaupungin avoimen datan sivustolla osoitteessa http://data.jyvaskyla.fi.

Ensin on julkistettu vuoden 2014 ulkoiset ostot kuten aineet, tarvikkeet, tavarat, palvelujen ostot ja käyttöomaisuushankinnat. Myöhemmin julkaistaan vuosien 2013 ja 2012 hankintatiedot. Vuoden 2014 ostoista on järjestelmiin kirjautunut yhteensä liki 200 000 riviä tietoa ja niiden yhteissumma on 355,7 miljoonaa euroa.

- Kaupunki haluaa olla toiminnassaan mahdollisimman avoin. Koko vuoden tiedot julkistetaan yhdessä tiedostossa jaoteltuna hankintojen laadun mukaan, jolloin tiedot on helposti vertailtavissa. Nyt avoimena datana julkaistu aineisto on laaja ja kattava sisältäen myös kaupungin maksukorteilla tehdyt ostot, kertoo kaupungin laskentapäällikkö Vesa Voutilainen.

Ostolaskudatassa on nähtävillä ostovuosi, ostajayksikkö (toimiala/vastuualue), toimittaja, kirjanpitotili ja veroton ostosumma. Sivulla tietojen yhteydessä on myös sähköpostiosoite, jonne jatkokysymykset keskitetysti ohjataan. Jokaisen lisätietopyynnön osalta tarkastellaan erikseen tarkempiin tietoihin mahdollisesti liittyvät tietosuojakysymykset.

Kaupunki on julkaissut avointa dataa kootusti joulukuusta 2012 lähtien, jolloin avoimen datan sivusto otettiin käyttöön.


Lisätietoja:
laskentapäällikkö Vesa Voutilainen, puh. 014 2661 489, 050 307 9603

10.3.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje