Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä esittelee kansainvälisillä messuilla Kangasta ja muita kärkihankkeita

Jyväskylä esittelee kansainvälisillä messuilla Kangasta ja muita kärkihankkeita

Uudistuva, älykäs, turvallinen ja kestävä Jyväskylä

Jyväskylä esittäytyy ensimmäistä kertaa kiinteistö- ja sijoitusalan suurtapahtumassa MIPIM 2015:ssä Ranskan Cannesissa 10.- 13.3.2015 teemalla Jyväskylä On the Move – Smart, safe & sustainable eli alati uudistuva, älykäs, turvallinen ja kestävä Jyväskylä. Pääkohteena on jo meneillään oleva huikea Kankaan alue Jyväskylän keskustassa. Jyväskylä tarjoaa nuorekkaan yliopistokaupungin ja kasvukeskuksen mahdollisuudet. Jyväskylä etsii koko ajan kestäviä ja älykkäitä ratkaisuja erityisesti biotaloudessa, resurssiviisaudessa ja kyberturvallisuudessa.

Jyväskylä tavoittelee tapahtumassa ulkomaisia sijoittajia ja kiinteistökehittäjiä.
- Olemme täällä hakemassa kiinteistösijoittamisen, kaupunkikehityksen ja elinkeinoelämän yhteyksiä ja haluamme löytää kiinnostavia kumppaneita, projekteja ja jatkokontakteja. Jyväskylän kaupunki panostaa kestävään kehitykseen mm. kaupunkisuunnittelussa. Jyväskylässä on tarjota myös loistavat palvelut kasvaville ja sijoittuville yrityksille. Lisäksi meiltä löytyy ainutlaatuista osaamista erillisistä teemoista, kuten kyberturvallisuus, resurssiviisaus ja biotalous. On tärkeää, että Jyväskylä esittäytyy esimerkiksi kansainvälisillä messuilla. Meidän tulee markkinoida ja myydä hienoja kehityshankkeitamme rohkeasti, sanoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Kärkikehityshankkeista meneillään on jo Kangas. Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta entisestä paperitehtaan alueesta tulee innovatiivinen yritysten ja työpaikkojen sekä asumisen keskittymä, jossa uudisrakentaminen käynnistyy syksyllä 2015.
- Kangas on ainutlaatuinen kehittämisprojekti Suomessa ja Euroopankin mittakaavassa. Alueella yhdistetään uutta teknologiaa, resurssiviisautta ja turvallisia ratkaisuja. Kangas tarjoaa paljon mahdollisuuksia uusille sijoittajille ja yrityksille. Toivomme täältä verkostoja, joiden kautta sijoittajat ja yritykset voisivat ulottaa toimintaansa myös Jyväskylän seudulle, sanoo kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin.

Muut tapahtumassa esillä olevat kaupunkikehityshankkeet ovat Hippos, Sairaalanmäki ja Jyväskylän keskustan kehittäminen. Hippos ja Sairaalanmäki ovat Jyväskylän hyvinvointiosaamisen ankkureita.

Jyväskylä esittäytyy Helsinki–Finland -yhteisosastolla

Jyväskylä on MIPIM-tapahtumassa Helsinki–Finland –osastolla, jossa Helsingin johdolla esittäytyvät Jyväskylän lisäksi Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun ja Kotkan kaupungit. Yrityksiä on mukana neljä: SRV, YIT, Skanska ja HGR Property Partners. Kaupunkien ja yritysten lisäksi osastolla ovat mukana myös Team Finland -verkosto sekä palvelu- ja asiantuntijaorganisaatio Invest in Finland.
MIPIM-tapahtuma (Le Marché International des Professionnels de I’IMmobilier) kokoaa tänä vuonna noin 20 000 kävijää sekä näytteilleasettajaksi yrityksiä, alueita ja kaupunkeja 93 eri maasta yhteensä noin 2 300. Sijoittajayrityksiä osallistuu messuille noin 1 700. Lehdistöä on paikalla noin 160 mediatalosta.

Messukumppanuus kattaa monet käytännön asiat ja on kumppaneille erittäin edullinen tapa saada näkyvyyttä tämän tason tilaisuudessa. Ilman kumppanuutta messuille osallistuminen ei olisi ollut Jyväskylälle mahdollista.

Jyväskylää tapahtumassa esittelevät kaupunginjohtaja Timo Koivisto, kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin ja Kankaan projektipäällikkö Tanja Oksa sekä kansainvälistymispalvelujen johtaja Satu Freyberg, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy.

Lisätietoa:

Jyväskylää MIPIM-messuilla esittelevät videot:
City of Jyväskylä - On the Move for Ease of Living

Kangas - A New Part of the City of Jyväskylä

ja molemmat videot:
http://www.jyvaskyla.fi/info


Yhteystiedot:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunki, puh. +35850 3362 819
hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, puh. +35840 5819 958
kansainvälistymispalvelujen johtaja Satu Freyberg, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, +358400 966 112

9.3.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje