Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Minna Koponen: Asiaton oleskelu sallittu Galleria Ratamon kirjastogalleriassa 12.3.-5.4.

Minna Koponen: Asiaton oleskelu sallittu Galleria Ratamon kirjastogalleriassa 12.3.-5.4.

Projektin ideana oli tutkia vapaan kaupunkitilan käsitettä – tai ennemminkin sen olemattomuutta. Urbaanin ihmisen ympäristö rakentuu yleensä taloudellisten ja teknisten ehtojen sanelemana jättäen ihmisten viihtyvyyden toissijaiseksi tekijäksi. Vapaa, epäkaupallinen tila on kiven alla ja monelle jopa vieras käsite. Onko kehityksen suunta oikea, jos ihminen tuntee pakottavaa painetta kuluttamiseen ja joutuu etsimään oikeutusta vapaalle olemiselleen, jonka saa anteeksi ostamalla jotain?

Kuvissani ihmiset keinuvat ympäri kaupunkia epätavallisissa paikoissa. Tuon tällä karrikoidusti esiin, kuinka helppo meidän olisi viihtyä jo olemassa olevassa kaupunkiympäristössä. Ympärillämme on hehtaareittain potentiaalia yleiseen viihtymiseen, mutta harmillisen usein kieltokyltit tyrmäävät ideamme ja massiivinen byrokratiasota jarruttaa konkreettista toteuttamista. Mielestäni on outoa, että vapaa sosiaalinen oleminen mielletään asiattomaksi oleskeluksi, pahimmassa tapauksessa jopa rangaistavaksi teoksi.

Projektin tarkoitus on herättää pohtimaan, miksi yritämme saada ihmisiä tiettyihin tiloihin tai muotteihin sopiviksi? Miksi emme sen sijaan koettaisi tehdä tiloista ihmisille sopivia ja muoteista ihmisten kokoisia?

Lisätietoja näyttelystä:
Minna Koponen
+358 45 330 1100
info(at)minnakoponen.net
www.minnakoponen.net

Galleria Ratamo, kirjastogalleria
Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä
www.jyvaskyla.fi/ratamo

11.3.2015Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje