Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuori Näyttämö -hankkeen seuraavana ensi-iltana Teatteriyhdistys Kulissin Kaarna

Nuori Näyttämö -hankkeen seuraavana ensi-iltana Teatteriyhdistys Kulissin Kaarna

Teatteriyhdistys Kulissin nuorten ryhmä tuo sunnuntaina 8.3.2015 klo 19.00 ensi-iltaan koskettavan ja visuaalisesti monipuolisen Anna Krogeruksen kirjoittaman ja Sauli Yksjärven ohjaaman näytelmän Kaarna. Nuori Näyttämö -hanke on valtakunnallisesti TNL:n hallinnoima ja paikallisesti Jyväskylän kaupunginteatterin koordinoima hanke, jossa nuorten teatteriryhmät pääsevät tekemään varta vasten heille kirjoitettuja uusia suomalaisia näytelmiä yhteistyössä ammattiteattereiden kanssa. Kaarna on toinen ensi-ilta kaiken kaikkiaan viidestä hankkeessa mukana olevasta jyväskyläläisestä produktiosta.Toukokuussa Kaarna nähdään myös Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä osana paikallista Nuori Näyttämö -festivaalia.

Väkevän karhea näytelmä sijoittuu 1990-luvun Suomeen, mutta sen teemat eivät ole vanhentuneet: ystävyys ja sen menettäminen, heräävä seksuaalisuus ja omien rajojen asettaminen ovat keskiössä nuorten elämässä edelleen. Kaarna muistuttaa, miten tärkeää lapsen ja nuoren on saada olla herkkänä ja haavoittuvaisenakin turvassa, olla alistumatta hyväksikäytölle.

Lavalla nähdään 13 jyväskyläläistä nuorta, jotka ovat Sauli Yksjärven ohjauksessa rakentaneet näyt-tämölle koskettavan ja visuaalisesti hätkähdyttävän esityksen, jossa puhedraamaan yhdistyy vahvalla musiikilla ryhdistetty fyysinen ja tanssillinen teatteri-ilmaisu.

Esitys nähdään Teatteri Eurooppa Neljän Klubi-tilassa Sepänkeskuksessa maaliskuun aikana kaikkiaan 11 kertaa.

Lisätietoja
Ohjaaja Sauli Yksjärvi, Teatteriyhdistys Kulissi, p. 050 340 9520, sauli.yksjarvi@gmail.com
Tuottaja Outi Mattila, Teatteriyhdistys Kulissi, p. 040 510 5442, ou.e.mattila@gmail.com
Teatterikuraattori Antti Niskanen, Jyväskylän kaupunginteatteri, p. 014 266 1925

http://www.kulissi.fi/content/view/120/78/


6.3.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje