Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta keskustellaan Jyväskylässä kolmessa erillisessä kuntalaisillassa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta keskustellaan Jyväskylässä kolmessa erillisessä kuntalaisillassa

- Iltojen keskeisenä teemana on lähipalveluiden tulevaisuus

Keski-Suomen SOTE 2020 -hanke järjestää käynnissä olevan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen tiimoilta kuntalaisillat kaikissa Keski-Suomen kunnissa. Maaliskuussa kuntalaisillat rantautuvat Jyväskylään. Jyväskylässä järjestetään 3 erillistä tilaisuutta, joissa voi keskustella siitä, millaisia sosiaali- ja terveyspalveluita pitäisi tulevaisuudessa kuntalaisille olla tarjolla.

- Iso kysymys sosiaali- ja terveyspalveluiden (sote) kehittämisessä on, kuinka lähipalvelut tulisi järjestää. Yksi paikka kertoa näkemyksiään on aihetta käsittelevät kuntalaisillat, joissa luodaan yhteistä näkemystä lähipalveluiden tulevista malleista. Kuntalaisiltoihin on varattu reilusti aikaa keskustelulle ja ajatustenvaihdolle, sanoo hankesuunnittelija Riitta Pylvänen.

Illan aikana käydään läpi sote-uudistusta ja Keski-Suomen SOTE 2020-hankkeen työtä. Pääpaino on kuitenkin lähipalveluista käytävässä keskustelussa.

- Kuntalaisten näkemykset huomioidaan, kun haetaan Keski-Suomeen yhteistä lähipalvelumäärittelyä. Ajatukset ja ideat välitetään myös taustaksi päätöksentekijöille, Riitta Pylvänen täydentää.

Kuntalaisiltojen yhteydessä avataan keskustelu internetiin otakantaa.fi-sivustolle. Sivustolla voidaan jatkaa keskustelua parhaista palveluiden järjestämisen malleista ja muista sote-uudistukseen liittyvistä asioista.

- Yksi olennainen osa palveluiden uudelleen järjestämistä on käyttäjien kuuleminen ja yhteistyö heidän kanssaan. Lisäksi esimerkiksi järjestöjen ja kyläyhteisöjen toivotaan vaikuttavan uudistukseen, Riitta Pylvänen toteaa.

Kuntalaistilaisuuksien ajat ja paikat

Kaikki kolme kuntalaisiltaa aloitetaan kahvituksella klo 17.30 alkaen. Varsinainen keskustelutilaisuus pidetään klo 18–20. Tilaisuudet pidetään:

- Maanantaina 9.3. kaupunginkirjaston Minnansalissa osoitteessa Vapaudenkatu 39–41 (Huom. tilaisuudessa myös viittomakielinen tulkkaus)
- Tiistaina 17.3. Korpilahden yhtenäiskoululla osoitteessa Kokkotie 20
- Maanantaina 23.3. Tikkakosken koulun kulttuurisalissa osoitteessa Koulukatu 10.

Minnansalin tilaisuus tullaan lähettämään myös suorana verkossa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus.

Lisätietoa kuntalaisilloista: Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen hankepäällikkö Marja Heikkilä, p. 0400 546 613 ja hankesuunnittelija Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525

Tutustu myös: www.jyvaskyla.fi/sote2020 ja www.facebook.com/sote2020

5.3.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje