Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hallinto-oikeus kielsi Jyväskylän kaupungin yleiskaavan osittaisen täytäntöönpanon

Hallinto-oikeus kielsi Jyväskylän kaupungin yleiskaavan osittaisen täytäntöönpanon

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on maanantaina 2.3.2015 antamallaan välipäätöksellä kieltänyt Jyväskylän kaupungin yleiskaavan täytäntöönpanon, kunnes kaavasta tehdyt valitukset on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää.

Hallinto-oikeus katsoi, että yleiskaavan täytäntöönpanoa on syytä lykätä, koska valituksissa on esitetty koko kaavapäätökseen kohdistuva esteellisyysväite sekä muita menettelyyn ja kaavan esittämistapaan koskevia väitteitä.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi Jyväskylän kaupungin yleiskaavan viime marraskuussa. Kaavasta jätettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle yhdeksän valitusta.

Kaupunginhallitus vastasi maanantaina 23.2.2015 lausunnollaan valittajien esittämiin vaatimuksiin ja valitusperusteisiin esittäen valitusten hylkäämistä. Kaupunginhallitus määräsi samassa kokouksessa yleiskaavan tulemaan voimaan ennen lainvoiman saamista siltä kaava-alueen osalta, johon valitusten ei tulkittu kohdistuvan.

– Kaupunginhallituksen täytäntöönpanopäätöksen valmistelijoiden tiedossa oli mahdollisuus, että hallinto-oikeus saattaa kieltää kaavan täytäntöönpanon, kertoo yleiskaavapäällikkö Leena Rossi.

– Tarkoituksenamme on ollut alusta asti uudistaa yleiskaavoitusta ja etsiä ratkaisuja siihen, mitä kysymyksiä tämäntyyppisellä yleiskaavalla ratkaistaan ja mitä jää jatkosuunnittelun varaan. Kaavatekniikan kehittäminen on ollut osa tätä työtä. Kaavatekniikasta on nyt tehty valitus.

– Myös Helsingin yleiskaavatyössä keskustellaan parhaillaan vilkkaasti siitä, mitä tulee ottaa mukaan kaavaan ja mitä ei. Meillä esimerkiksi viheralueita ja ekologista viherverkkoa koskevat täsmällisemmät kaavakartat otettiin osaksi oikeusvaikutteista kaavakartastoa. Laki ja asetus antavat mahdollisuuden tähän.

– Valituksiin ja hallinto-oikeuden täytäntöönpanon keskeyttämispäätökseen pysähtyvät toistaiseksi myös nelostien kaavaratkaisut välillä Kirri–Tikkakoski, vaikka juuri niistä ei asiallisesti kukaan olekaan valittanut. Hallinto-oikeus ratkaisee nyt kaavatekniikkamme lainmukaisuuden muiden ratkaistavien asioiden ohella, Leena Rossi toteaa.


Lisätietoja:
- yleiskaavapäällikkö Leena Rossi, p. 040 741 9187, leena.rossi[at]jkl.fi
- lakimies Jaana Nyman, p. 014 266 5003, jaana.maj-lis.nyman[at]jkl.fi

4.3.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje